Swishing, het nieuwe shoppen: ‘Sommigen vinden tweedehandskleding vies, maar je eigen kleding heb je ook al aangehad’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Rijdt Lotte Kopecky meteen naar de ‘maglia rosa’ in de openingstijdrit? “Het wordt een soort van zwaar trainingsblok”

Zondag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: De ‘louche’ jurist Joost de Damhouder

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: de ‘louche’ jurist Joost de Damhouder.
The post Bruggeling onder de loep: De ‘louche’

Lees meer »