Chauffeur (32) zit gekneld in wagen na zware botsing met landbouwmachine: man in levensgevaar

Een landbouwvoertuig en een personenwagen zijn vrijdagnamiddag tegen elkaar gebotst in de Veldstraat in Brecht. Een 32-jarige bestuurder uit Wuustwezel is in levensgevaar afgevoerd naar het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen.

Meer krantenkoppen in België

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Geen winnaar in OH Leuven – Kortrijk (1-1)

OH Leuven en KV Kortrijk hebben zondagavond de punten gedeeld in de afsluiter van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League. Het werd 1-1. Konan N’Dri (62.) wiste voor de thuisploeg de openingstreffer van Dion De Neve (56.) uit. OH Leuven (11 ptn) is in de tussenstand elfde, Kortrijk (8 ptn) blijft als veertiende in de gevarenzone.
The

Lees meer »

Jeugdraad organiseert politiek debat en benadrukt pijnpunten: “Willen meer betrokkenheid”

De Jeugdraad pakt op zaterdag 5 oktober in de centrale bibliotheek uit met ‘Het Waregems jeugddebat’. Het bestuur schreef onlangs een uitgebreid memorandum voor de komende legislatuur, dat de leidraad zal vormen tijdens het debat. Er loopt veel goed, maar er kan nog veel beter. De leden wensen onder meer een grotere betrokkenheid van de bevoegde schepen.
The post

Lees meer »

Duitsland noemt grenscontroles een succes: “Illegalen direct teruggestuurd naar België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk”

Bij de veelbesproken grenscontroles die Duitsland opnieuw heeft ingevoerd om illegale immigratie tegen te gaan, zijn volgens de autoriteiten aan de westgrens in vier dagen tijd al 182 mensen betrapt die Duitsland binnenkwamen zonder daar het recht toe te hebben. De krant ‘Welt am Sonntag’ meldt dat van maandag tot en met donderdag honderd illegalen onmiddellijk zijn teruggestuurd langs de

Lees meer »

Dan toch een Vlaamse regering voor 13 oktober? “N-VA, Vooruit en CD&V willen de kiezer bewijzen dat ze krachtig kunnen besturen”

Met een akkoord over de centen hebben N-VA, Vooruit en CD&V een belangrijke basis gelegd voor een nieuwe Vlaamse regering. De ploeg van minister-president in spe Matthias Diependaele komt zo heel dichtbij. “De begroting en het budgettaire kader zijn de belangrijkste werkdocumenten van de regering”, stelt politicoloog Nicolas Bouteca (UGent).

Lees meer »

Tweede hoge commandant Hezbollah gedood in Israëlische aanval – 31 doden geteld, onder wie 3 kinderen

Er is nog een tweede belangrijke Hezbollahcommandant bij het Israëlische bombardement omgekomen. Dat meldt de militante Libanese beweging Hezbollah zelf. Eerder werd al bevestigd dat commandant Ibrahim Aqil omkwam. Aqil was de “mastermind” van een geplande aanval op Israël die had moeten lijken op “wat Hamas heeft gedaan op 7 oktober”, zo zei de woordvoerder van het Israëlische leger. Volg

Lees meer »

Brugse bartender Matthis (23) scoort op prestigieuze cocktailwedstrijd tussen internationale toppers: “Ik kreeg koude rillingen toen ik de kans kreeg”

Hij ademt hospitality en zijn grote passie? Dat is de cocktailwereld. De Brugse bartender van Bar Ran kreeg dan ook rillingen over zijn hele lichaam toen hij de kans kreeg om deel te nemen aan een prestigieuze, internationale cocktailwedstrijd als vertegenwoordiger van de Benelux. “Het was een ongelofelijke ervaring”, glundert Matthis Verhaeghe (23), die tussen internationale kleppers als derde eindigde.<br

Lees meer »