KIJK. De kotmadam is terug van weggeweest: “Heb hem al enkele tips gegeven voor zijn spaghettisaus”

Studenten gaan bij gebrek aan klassieke koten op zoek naar allerlei alternatieven om tijdens de week te wonen. In Kortrijk hebben er zo een paar onderdak gevonden bij een kotmadam. Na een campagne van de stad zijn er vier nieuwe kotmadammen opgestaan.

Meer krantenkoppen in België

Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol”

Arbeiders die een geul groeven op het Concertplein in Koekelare deden woensdagmiddag een akelige ontdekking. Ze stootten op menselijke resten en haalden daarna een uitzonderlijke hoeveelheid beenderen boven. Die zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk.
The post Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »