Oostendenaar die tiener in de ribben tijdens brutale afpersing in Leopoldpark riskeert twee jaar cel

Een achttienjarige Oostendenaar werd begin september het slachtoffer van een brutale afpersing in de buurt van het Leopoldpark. Dader Gabriël P. riskeert twee jaar effectieve celstraf. “Er passeerden twee mensen maar die grepen niet in.”

Omdat hij zich niet lekker voelde besloot het slachtoffer op 4 september omstreeks 23.30 uur een luchtje te scheppen in het Leopoldpark in Oostende. Hij werd er aangesproken door een man die hem met een smoesje probeerde mee te lokken. Toen de jongen daar niet op inging duwde P. hem tegen een muur. Hij gaf hem meerdere vuistslagen in het gezicht en enkele schoppen in de ribben. Het slachtoffer haalde hierop 200 euro af voor P.

Door de afranseling was de jongen drie dagen werkonbekwaam. “Hij is nog altijd erg bang als hij alleen van het station naar huis moet wandelen”, pleitte meester Frederick Spaey. “Hij belt telkens naar zijn ouders om te zeggen waar hij zich bevindt. Het valt mijn cliënt ook zwaar dat er tijdens de afpersing twee mensen passeerden maar helemaal niet ingrepen. Dat is ook te zien op de camerabeelden.”

P. kwam vrijdag niet opdagen voor zijn proces. “Mocht hij geen blanco strafregister hebben had ik drie jaar cel gevraagd”, sneerde procureur Jochen van Aalst. “Het is spijtig dat ik de beklaagde de mantel niet kan uitvegen.” De rechtbank doet uitspraak op 3 november. (AFr)

The post Oostendenaar die tiener in de ribben tijdens brutale afpersing in Leopoldpark riskeert twee jaar cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken vrijdagavond in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter

Jerben Clabau gooide onlangs weer hoge ogen na zijn winst tijdens de Nacht van Vlaanderen. Komend weekend doet hij mee aan het PK meerkamp in Ieper en hij wil ook graag nog het clubrecord op de 800 meter aanvallen.
The post Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Bekende horecazaak Dé Clesse te koop

De bekende horecazaak Dé Clesse op de Markt werd in 2020 getroffen door een zware brand. Het gebouw, ooit het woonhuis Les Tilleuls van kunstschilder Louis Clesse, is nu te koop voor 289.000 euro bij Residentie Vastgoed.
The post Bekende horecazaak Dé Clesse te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »