Volgende week zaterdag uitvaart van juf Annelies die werd vermoord door ex-partner

In de Sint-Dionysiuskerk in Geluwe vindt volgende week zaterdag 14 oktober om 10 uur de uitvaart van Annelies Verschaeve (42) plaats. De goedlachse leerkracht uit de Menenstraat in Geluwe werd woensdag door haar ex-partner Sébastien H. (37) in zijn huis in de Nieuwstraat in Menen gewurgd met een touw.

‘Een liefdevolle mama, een prachtige dochter, een lieve zus, een bruisende vriendin, een juf met een hart voor haar klasje’, zo staat het te lezen op het rouwbericht.

De ouders van het slachtoffer zijn ondertussen terug van hun vakantie in Calpe (Spanje). Geeraard Verschaeve en Caroline Fontaine verblijven er jaarlijks gedurende een tweetal maanden. Slachtofferhulp van de politie regelde voor hen een terugvlucht naar huis. Naast Annelies is er ook nog een dochter Bjoke.

Annelies Verschaeve was sedert een tijdlang verloofd met haar nieuwe vriend Stef uit Kessel-Lo. De afgelopen maanden werd ze heel vaak gestalkt door haar ex-partner. Hij zou ze ook agressief bedreigd hebben. De politie kwam een aantal keer naar haar rijwoning in de drukke Menenstraat (N8) in Geluwe. Bijvoorbeeld een contactverbod werd de dader nooit opgelegd.

De situatie ging zelfs zo ver dat juf Annelies met haar twee kinderen van 15 en 17 enkele dagen ging wonen in het appartement van haar ouders in Geluwe. Haar vader en moeder waren toen op vakantie. Vader Geeraard werd ook eens bedreigd door de dader.

Dat Annelies woensdag naar zijn huis trok, had een reden want voor hun twee kinderen Noa en Rune moest ze voor schoolopdrachten een en ander gaan ophalen. Een vriendin wist dat ze spullen ging ophalen bij hem, had haar gewaarschuwd dat ze niet alleen mocht gaan en toen ze nadien niet antwoordde belde ze in paniek de hulpdiensten. Die deden de gruwelijke ontdekking…

Sébastien H. is aangehouden wegens moord en verschijnt dinsdag voor de raadkamer in Kortrijk. (EDB)

Lees ook…

De Graankorrel in Wervik rouwt na moord op juf Annelies (42): “Komt bij iedereen binnen als een schok” – KW.be

Moeder van twee kinderen in verdachte omstandigheden overleden in Menen: ex-partner gearresteerd – KW.be

The post Volgende week zaterdag uitvaart van juf Annelies die werd vermoord door ex-partner is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant ‘Le Figaro’, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »