High-Five in Basisschool Heilige Familie Tielt

Basisschool Heilige Familie Tielt is begonnen met ‘High-Five’, een digitaal beloningssysteem om leerlingen en ouders te motiveren om te voet of met de fiets naar school te komen. Stappen en fietsen hebben immers een positief effect op onze gezondheid, het milieu en het klimaat en zorgen voor een meer leefbare omgeving.

Leerlingen, die deelnemen aan het project, kunnen munten scoren door te stappen en te fietsen naar school. Wie stapt, kan met een medaillon tikken langs een High-Five paal op weg naar school. In volgende straten in Tielt staat zo’n voetgangersscan: Driesstraat, Europalaan, Grote Hulststraat en in de Julius Hostelaan. Fietsende leerlingen kunnen munten scoren door met een tag aan hun fiets voorbij de teller in de fietsenstalling van de school te rijden.

Ook leerlingen, die met de auto naar school komen, kunnen deelnemen. De parking bij De Frietpost in de Beernegemstraat doet dienst als Five&Ride locatie. Ouders kunnen hier hun kinderen afzetten. Van daaruit kunnen de kinderen naar de school wandelen en onderweg is er ook een High-Five paal om te scannen.

Via een online platform kunnen de leerlingen de gescoorde munten inruilen voor tal van beloningen, zoals onder meer gadgets en tickets.

De Stad Tielt ondersteunt het project door in te staan voor de kosten van het signalisatiemateriaal en de software en ook door het voorzien van verschillende beloningen voor de deelnemende leerlingen.

De tienjarige Juliette Mariechael , Elle demedts, Rémi Mestdagh en Tijs Verstuyft zijn alvast zeer enthousiast over het de Highfive project. Als meer kinderen te voet of met de fiets naar school komen is het niet alleen veiliger in de schoolomgeving, het is ook beter voor het milieu. Al moeten ze ook toegeven dat de funfactor en de prijzen die te verzamelen zijn zeker bijdragen aan het enthousiasme. (WMe)

The post High-Five in Basisschool Heilige Familie Tielt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Al voor zijn persconferentie ging het fout: Biden noemt Zelenski “president Poetin” in zijn gezicht

Nog voordat de Amerikaanse president Joe Biden de pers te woord stond tijdens zijn ‘big boy press conference’, liet hij zich betrappen op een pijnlijke verspreking. Op het einde van de NAVO-top in Washington sprak hij de Oekraïense president Volodimir Zelenski plots aan als “president Poetin”. Al snel besefte Biden dat hij de mist inging, waarna hij zijn vergissing rechtzette

Lees meer »

Moordenaar van Yves (37) vervroegd vrijgelaten, familie reageert verontwaardigd: “Hij kan een nieuw leven beginnen, terwijl dat van ons verwoest is”

Zeven jaar geleden werd Yves Van Oers (37) vermoord door Tom Verboven. De man kreeg daarvoor na een assisenproces een veroordeling van zestien jaar cel terwijl het openbaar ministerie tot 22 jaar cel eiste. Vorige week kreeg de familie van Van Oers te horen dat Verboven na net iets minder dan zeven jaar vervroegd vrijgekomen is. “Zijn vervroegde vrijlating opent

Lees meer »

“Hij had zogezegd Hans Van Themsche nog gearresteerd”: oplichter dineert in restaurant van Hans Otten en vertrekt zonder te betalen

Van een onaangename gast gesproken. Het personeel van hotel/restaurant U Eat & Sleep aan het Eilandje in Antwerpen heeft een wel heel bijzonder figuur over de vloer gekregen. De 66-jarige Jozef M. besloot afgelopen zondagavond te komen eten en drinken, om vervolgens zijn rekening van rond de 100 euro niet te betalen. Volgens eigenaar en uitbater Hans Otten, bekend van

Lees meer »

Alexander Jocqué, Concertgebouw Brugge: “Kunst moet ontroeren, het is geen documentaire”

Op 1 september volgt Bruggeling Alexander Jocqué (35) zijn stadsgenoot Jeroen Vanacker op als artistiek directeur van het Concertgebouw. “Kunst moet ontroeren, je raken. Want anders kijk je naar een documentaire”, zegt Alexander Jocqué.
The post Alexander Jocqué, Concertgebouw Brugge: “Kunst moet ontroeren, het is geen documentaire” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Rust’-proces: acteur Alec Baldwin handelde nalatig, zegt aanklager

In aanwezigheid van een zichtbaar gespannen Alec Baldwin zijn de pleidooien gestart in het proces tegen de acteur voor een fatale schietpartij tijdens het filmen van de western ‘Rust’. “Uit het bewijs zal blijken dat de persoon die met een echt pistool speelde en de basisregels van wapenveiligheid overtrad, de beklaagde Alexander Baldwin is”, zegt aanklager Erlinda Johnson in de

Lees meer »

NAVO zoekt op top in Washington naar evenwicht: “Enerzijds Oekraïne blijven steunen, anderzijds escalatie met Rusland vermijden”   

Vanaf vandaag komen de staatshoofden en regeringsleiders van de 32 leden van de NAVO samen in Washington, in de Verenigde Staten, voor hun jaarlijkse top. Het militaire bondgenootschap viert zijn 75e verjaardag, maar met de aanslepende oorlog in Oekraïne is de vraag of er veel te vieren valt. "Het is zoeken naar een evenwicht tussen steun aan Oekraïne en het

Lees meer »