Wonderwijs verzorgt al 50 jaar geadopteerde dieren: “Op zoek naar peters en meters om ons te steunen”

Werelddierendag is niet onopgemerkt voorbij gegaan in Wonderwijs Brugge, de buitengewone lagere school voor kinderen met bijzondere talenten. Op woensdag 4 oktober kregen de dieren van hun dierenpark een extra speciale behandeling.

“Ons dierenpark bestaat al meer dan 50 jaar en is ook nu nog een onderdeel van onze krachtige leeromgeving”, vertelt Koen Hallaert, beleidsmedewerker en verantwoordelijke voor het Wonderwijze Dierenpark.

“Dieren hebben een helend en therapeutisch effect” – Koen Hallaert

“Kinderen, leerkrachten, buren en vrienden zetten zich het hele jaar in voor deze dieren. Ook oud-leerlingen komen met plezier nog eens op bezoek om anekdotes op te halen, dieren te voederen en te bekijken. We hebben meer dan twintig dieren in ons dierenpark: vogels, kippen, konijnen, cavia’s, geiten, schapen en een ook varken”, gaat hij verder.

Blinde Vlaamse Reus

“Nieuw dit schooljaar zijn drie sierkippen en een Vlaamse Reus”, gaat meester Koen verder.De Vlaamse Reus is blind aan één oog en de leerlingen leggen hem dan ook elke dag extra in de watten.Om de beurt worden de kinderen van alle klassen betrokken in de dagelijkse verzorging van de dieren. In de weekends en de vakanties kunnen we hiervoor altijd rekenen op enkele buren en daar zijn we hen dankbaar voor. Het samenbrengen van kinderen en dieren levert niet alleen zin voor verantwoordelijkheid op, maar werkt vaak ook helend en therapeutisch. De konijnen en cavia’s doen wonderen bij kinderen die zich niet zo goed in hun vel voelen of over hun limiet gaan. In dat opzicht is ook onze zorg- en therapiehond Chica een grote meerwaarde.”

Meters en peters

Alle dieren zijn geadopteerd, en niet aangekocht, maar een dierenpark onderhouden is duur. Op jaarbasis moet de school ongeveer 1.250 euro neertellen voor hooi, stro en voeding. “En dan spreken we nog niet over het herstel van hokken en stallen en de kosten voor de dierenarts. Daarom zijn we op zoek naar meters en peters die ons dierenproject genegen zijn en ons financieel willen steunen”, besluit Koen Hallaert. (PDC)

Meter of peter worden kan al vanaf 10 euro per jaar door uw bijdrage te storten op de rekening van het oudercomité van Wonderwijs Brugge: BE30 7512 0830 4611.

The post Wonderwijs verzorgt al 50 jaar geadopteerde dieren: “Op zoek naar peters en meters om ons te steunen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wie viseerde Israël met de aanval waarvoor het onfortuinlijke team van VTM NIEUWS in Beiroet uitgerukt was?

Het is geen typische Hezbollah-wijk waar het team van VTM NIEUWS woensdagnacht is aangevallen. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers liep daarbij verschillende breuken op in het gezicht en cameraman Stijn De Smet werd in zijn been geschoten. Bachoura ligt vlakbij het parlement en tal van ambassades — ook de Belgische — en gold als een veilig stukje van de Libanese hoofdstad Beiroet.

Lees meer »

“Ook het Belgisch voetbal zal de gevolgen voelen”: wat wordt de impact van de bom onder het transfersysteem?

Het Hof van Justitie heeft voormalig voetballer Lassana Diarra gelijk gegeven in zijn zaak tegen de wereldvoetbalbond FIFA. Het Hof is van oordeel dat de huidige transferregels van de FIFA ingaan tegen het Europees recht. Volgens professor sportondernemingsrecht Robby Houben (UAntwerpen) zal dat het transfersysteem volledig veranderen. “De wintermercato zal nog relatief normaal verlopen, maar volgende transferzomer zal het al

Lees meer »

Waarom zijn cryptomunten zo populair? “Ze zijn soms aantrekkelijk, maar ook weinig betrouwbaar”

Wie wil investeren in cryptomunten moet bereid zijn om dat bedrag mogelijk volledig kwijt te spelen. Dat zegt financieel expert Chris Sugira in een nieuwe podcastaflevering van ‘Money Time’. Bitcoin was de allereerste cryptomunt ter wereld, maar er bestaan intussen duizenden soorten virtuele munten. Sugira legt uit waar je best op kunt letten als je een investering zou overwegen.

Lees meer »

“Nee, Kortrijk is geen drugsstad”: Stand van zaken na 1 maand verhoogde politieaanwezigheid

Bij het begin van het nieuwe schooljaar startten de Politiezone VLAS en Stad Kortrijk, samen met De Lijn, NMBS, Securail en de spoorwegpolitie, met de aanpak van de (verkeers)veiligheid en overlast in de stations- en uitgaansomgeving in Kortrijk. Eén maand verder geven ze politie een tussentijdse stand van zaken over deze aanpak.
The post “Nee, Kortrijk is geen drugsstad”:

Lees meer »

“Er staan zeker nog twee exits op stapel”: soapserie ‘Thuis’ belooft enkele verrassen­de twists

Een groepverkrachting, een dode en zelfs een kind dat uit de doden is opgestaan: de eerste maand van het 30ste seizoen van ‘Thuis’ was best pittig. Gelukkig zorgden enkele nieuwe gezichten, prille liefdes en eerste kussen voor wat aangenaam tegengewicht bij al die emotionele ellende. Maar hoe gaat het seizoen nu verder? ‘Thuis’-woordvoerder Ira Stevaert ligt alvast een tip van

Lees meer »

Israëlische grondaanval op Libanon mogelijk “binnen enkele uren”

De Verenigde Staten hebben de positionering van Israëlische troepen waargenomen die suggereert dat een grondaanval op Libanon aanstaande is. Dat vertelde een Amerikaanse functionaris maandag aan persbureau ‘Reuters’. Een ingewijde zegt tegen het Amerikaanse ‘CBS News’ dat een inval “binnen enkele uren kan plaatsvinden”. Die zou bedoeld zijn om infrastructuur van gewapende groepen te verwijderen in het grensgebied. Speciale eenheden

Lees meer »

Hoe Conner Rousseau iedereen opnieuw te snel af wou zijn…

De nieuwe Vlaamse regering staat eindelijk in de startblokken. Vandaag leggen de ministers de eed af in het parlement, terwijl de nieuwe minister-president zijn eed bij de koning aflegt. Dan volgt de Septemberverklaring (op de valreep), en krijgen we eindelijk inzage in het Centenboekje, dat is de Vlaamse term voor de begrotingstabellen. Want die moeten eindelijk het definitieve oordeel vellen

Lees meer »

Duitse politie arresteert vermoedelijke Chinese spionne

De Duitse politie heeft een vrouw gearresteerd die ervan verdacht wordt voor China te spioneren. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. De Chinese Yaqi X werkte voor een logistiek bedrijf dat ook diensten leverde op de luchthaven Leipzig/Halle en zou zo belangrijke informatie over vluchten, vrachtladingen en passagiers op de luchthaven hebben doorgespeeld aan iemand die voor de Chinese geheime

Lees meer »

“Er waren taart en koekjes met drugs in”: ex-’Big Brother’-kandidate was op één van de beruchte Diddy-feestjes

“Drank stond klaar aan de bar. Daar zat waarschijnlijk drugs in.” De West-Vlaamse ’Big Brother 2023’-kandidate Charlotte Denamur deelt op TikTok een schokkend verhaal over de beruchte feestjes van Sean Combs, ook wel bekend als Puff Daddy en P. Diddy. Tot drie jaar geleden werkte ze in Hollywood als nanny en belandde zo meermaals bij Diddy thuis. “Maar niemand mocht

Lees meer »