Robbe Santens speelt met GD Ingooigem de derby tegen Racing Waregem B: “Het wordt moeilijk, maar moeilijk gaat ook”

Doelman Robbe Santens staat zaterdagavond met GD Ingooigem tegenover zijn ex-ploeg Racing Waregem, de nieuwe leider in derde provinciale C. Het wordt een heel speciale match.

“Ik kwam als U15 over van Zulte Waregem naar Racing Waregem en speelde daar acht jaar. Een basisplaats in de A-ploeg zat er niet in door de concurrentie met Tjorven Raevens. De voorbije seizoenen was ik meestal tweede doelman en ik speelde ook regelmatig bij de B-ploeg. Ik wilde een vaste stek in doel en stapte over naar GD Ingooigem”, schetst Robbe Santens de omstandigheden.

Moeilijke start

“Wij kenden door de vele blessures een moeilijke seizoenstart. Na gelijke spelen tegen Heule en Mandel United werd het een complete off-day op Avelgem. De drie punten thuis houden tegen Emelgem-Kachtem was een must en wij wonnen verdiend. Wij trokken met vertrouwen naar Aalbeke, maar wij wisten dat het moeilijk zou worden. Het eerste halfuur speelden wij behoorlijk mee, maar daarna werd het erg lastig. Gelukkig konden wij na de Aalbeekse openingstreffer meteen tegen scoren en met dat ene punt zijn wij natuurlijk meer dan tevreden.”

Extra stimulans

Zaterdagavond wacht het duel tegen buur en nieuwe leider Racing Waregem, een speciale match? “Het wordt heel speciaal. Voor mij niet alleen echter, want ook Jordy Cousaert, Rune Tack, Henri Delbeke, Thibault Vandeputte en Jasper Cousement zijn ex-Racingers. De voorbije seizoenen speelden wij met de B-ploeg van de Rassing meestal tegen de degradatie. Ons voetbal was goed, maar wij konden daar te weinig punten uit puren.

Blijkbaar viel het daar nu allemaal in de goeie plooi en de leidersplaats zal ongetwijfeld voor een extra stimulans zorgen. Het wordt voor ons een loodzware opdracht omdat wij nog altijd met erg veel langdurig geblesseerden zitten. Wel recupereren wij Maxim Dewaele na schorsing. Wij pakten een punt tegen leider Aalbeeke en dat hopen wij minstens over te doen tegen de Rassing en zo verder te bouwen aan onze thuisreputatie. Het wordt moeilijk, maar niet onmogelijk.” (IVD)

Zaterdag 7 oktober om 19 uur GD Ingooigem-Racing Waregem B.

The post Robbe Santens speelt met GD Ingooigem de derby tegen Racing Waregem B: “Het wordt moeilijk, maar moeilijk gaat ook” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Frigo met sterke drank voor Rob De Nijs en véél sandwiches voor Margriet Hermans”: Grondlegger Jackie Jackmaert blikt terug op 20 jaar Genk on Stage

Het festival Genk on Stage mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen. Maar de echte Genkenaar weet dat het festival eigenlijk al 40 jaar bestaat, maar dan onder een andere noemer: Swingin’ Genk. Grondlegger Jackie Jackmaert blikt terug op jaren vol muziek, ambiance en vooral heel veel enthousiaste artiesten, die soms nét te enthousiast naar de alcohol grepen. "Twee keer de

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Democraten in paniek door zwakke vertoning van Biden

In het eerste debat voor de verkiezingen resident Joe Biden moest het Amerikaanse volk ervan overtuigen dat hij nog mentaal en fysiek in staat is het land te besturen als 81-jarige. Zonder succes. Democraten zitten met de handen in het haar, nadat Biden vanaf het begin van het debat slecht presteerde.

Lees meer »

“We brengen zowel traditionele als vernieuwende volksmuziek”: Rik Couchez is algemeen coördinator folkfestival Gooikoorts

Het zijn drukke tijden voor Rik Couchez. De Deerlijkse muziekfanaat in hart en nieren staat in voor de algemene coördinatie en programmatie van het folkfestival Gooikoorts, dat plaatsvindt in het Vlaams-Brabantse Gooik. “Hoogtepunten genoeg. De Ierse groep Ziggy is voor de eerste keer te gast op Belgische bodem”, blikt hij vooruit.
The post “We brengen zowel traditionele als vernieuwende

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Hoeveel betaal je deze zomer voor een huurappartement aan zee? “Een volledige week hier is goedkoper dan 5 nachten Knokke”

Een appartement huren aan de Belgische kust is deze zomer gemiddeld zes procent duurder dan vorig jaar. Hoeveel moet je inmiddels rekenen voor een week aan zee? En waarom werden enkele populaire kustgemeenten fors duurder? Het meest betaal je weinig verrassend in Knokke. Maar in deze pittoreske badplaats ligt de weekprijs volgens de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en HUSWELL liefst

Lees meer »

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »