“Moeten de ballen ook in het condoom, meneer?”: waarom seksuele voorlichting op school nog steeds nodig is

Brandstichting in scholen en een procedure voor het Grondwettelijk Hof: in Wallonië leidt het seksuelevoorlichtingspakket Evras tot hevig protest. Maar hoe zit het bij ons? “Je moet ze niet uitleggen hoe je seks hebt, maar toch is voorlichting nog heel erg nodig.”

Meer krantenkoppen in België

Hevige regen zorgt voor problemen in regio Roeselare

De hevige regenval zorgde dinsdag in de late namiddag voor enkele problemen in de regio Roeselare. Op de E403 in Ardooie belandde een Porsche tegen de vangrail, de brandweer kreeg ook enkele oproepen voor wateroverlast.
The post Hevige regen zorgt voor problemen in regio Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Primeur met ‘Roekeloos’ en gastoptreden van Bart Peeters: zo opende Pommelien Thijs voor het eerst solo de mainstage van Pukkelpop

Vorig jaar verraste Pommelien Thijs (23) Hasselt door zich bij Bazart op het podium te voegen. Dit jaar is er geen sprake van een verrassingsoptreden, want al maanden prijkt haar naam op de affiche. Op zondagmiddag verzamelden fans dan ook massaal bij de mainstage, waar de zangeres de laatste dag van Pukkelpop opende met haar nummer ‘Entertainment’ en het publiek

Lees meer »

Dokters gaven ‘Friends’-ster Matthew Perry drugs: ook bij dood van deze beroemdheden spelen artsen een hoofdrol

Het is een filmisch verhaal dat voor kippenvel en voor grote ongeloof zorgt: de dood van Friends-acteur Matthew Perry (54). De Hollywoodster overleed, zo werd donderdag duidelijk, aan een overdosis ketamine, geregeld en toegediend door mensen die hij vertrouwde. Hoe tragisch ook, grote beroemdheden gingen Perry voor. Zes voorbeelden die in het geheugen staan gegrift.

Lees meer »

‘En route!’: deze ambassadeurs nemen je mee naar Open Monumentendag 

Op zondag 8 september is het weer zo ver: Open Monumentendag. Dit jaar in het teken van reizen. Vandaag wordt het programma bekendgemaakt. Alle activiteiten zijn gratis, maar vaak moet je reserveren en er snel bij zijn. VRT NWS sprak met twee ambassadeurs van Open Monumentendag, over op pelgrimstocht trekken en over oude en nieuwe pleisterplaatsen onderweg.

Lees meer »

Reacties stromen binnen op plots ontslag Open VLD-schepen Kurt Claeys

Het ontslag van Kurt Claeys (Open VLD) als schepen van Oostende weekt reacties los bij zowel Oostendse meerderheidspartijen als oppositie. De meesten zijn het erover eens dat dit de enige juiste beslissing was. “ Al blijf je uiteraard onschuldig tot het tegendeel bewezen is”, klinkt het wel.
The post Reacties stromen binnen op plots ontslag Open VLD-schepen Kurt Claeys

Lees meer »

Nederlandse presentator Gordon woont niet langer in Dubai sinds hij er boete van 50.000 (!) euro kreeg

Het afgelopen anderhalf jaar was dramatisch voor de Nederlandse zanger en presentator Gordon (56), bij ons bekend als jurylid in ‘K2 zoekt K3’. Zijn verloving werd verbroken, zijn televisiecarrière stopte en hij moest zijn concerten afblazen. En nog meer rampspoed kwam op Gordons pad: in Dubai kreeg hij een monsterboete, waarna hij besloot om naar Nederland terug te keren. Ook

Lees meer »

Adjunct-hoofdredacteur Humo dient klacht in voor bedreiging na column Herman Brusselmans

Matthias Vanderaspoilden, adjunct-hoofdredacteur van het weekblad Humo, heeft een klacht ingediend wegens bedreiging. Die bedreiging werd geuit in de nasleep van de controverse rond de column van Herman Brusselmans. "Ik heb al veel scheldtirades over me heen gekregen sinds het verschijnen van de column, maar dit is anders, omdat hier ook mijn familie wordt geviseerd", zegt Vanderaspoilden.

Lees meer »

“De zee is geen zwembad”: hoofdredder Tom Cocle reageert nadat lichaam aanspoelt op strand van Blankenberge

Tom Cocle, hoofdredder in Blankenberge, reageerde dinsdag in het Radio2-programma ‘Radio2 Aan Zee’ op de recente feiten aan het strand van Blankenberge waarbij een man dood is aangetroffen. Hij waarschuwt daarbij kustgangers nogmaals om de zee niet te onderschatten. “”Toeristen komen vaak onvoorbereid naar onze kust, de zee is geen zwembad.”
The post “De zee is geen zwembad”: hoofdredder

Lees meer »