Waal plundert caravan op camping in Bredene en probeert te vluchten op elektrische step: twaalf maanden cel

Een 29-jarige Waal heeft voor de Brugse rechtbank bij verstek twaalf maanden effectieve celstraf gekregen omdat hij een caravan leegroofde op een camping in Bredene.

Op 5 juni zag een getuige hoe iemand het hangslot probeerde te forceren van een caravan op camping Asterix in Bredene. De verdachte liep herhaaldelijk over en weer naar een andere caravan vlakbij. De getuige stapte op hem af om verhaal te halen, maar N.D. (29) en zijn vriendin A.C. (45) uit Seraing weigerden te zeggen wie ze waren.

De politie kwam ter plaatse waarop de twee probeerden weg te vluchten op een elektrische step. Ver raakten ze evenwel niet. D. had een boormachine bij waarmee hij het hangslot had open geboord. Naast de step maakte hij bij de inbraak ook nog 250 euro, een televisietoestel, een deken, enkele gsm-laders en twee flesjes frisdrank buit. De televisie werd aangetroffen in de andere caravan, waar N.D. en A.C. al enkele dagen zonder toelating van de eigenaar verbleven.

De twee kwamen niet opdagen voor hun proces. N.D. kreeg twaalf maanden effectieve celstraf en moet 3.000 euro schadevergoeding betalen aan de eigenaar van de caravan, die helemaal gereinigd moest worden. A.C. kreeg een maand effectief voor woonstschennis. (AFr)

The post Waal plundert caravan op camping in Bredene en probeert te vluchten op elektrische step: twaalf maanden cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.
The post

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

“De gevangen bruid van Monaco”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

“Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”: wie is Vincent Verbeecke (29), de nieuwe kandidaat-voorzitter van Open Vld?

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »