Vernieuwd Actief Wenduine ambitieus van start

Actief Wenduine koos zopas een nieuw bestuur. Yves Raguet (66) nam daarbij de fakkel over als voorzitter, en hij wil er geen gras over laten groeien. “Onze ambitie is om van Wenduine het jaar rond een levendige badplaats te maken.”

Raguet, zoals vandaag zo veel Wenduinenaars nen aangespoelde, is bij Actief Wenduine de vreemde eend in de bijt: hij stond meer dan veertig jaar voor de klas. “Ik heb inderdaad geen horecaverleden, en ook geen eigen handelszaak. Wat ik wel heb, is tijd: ik ben al even gepensioneerd”, glimlacht hij.

Zakdoek groot

Omdat Raguet bovendien al een tijdje meedraaide als vrijwilliger bij de handelsgebuurtekring, is hij goed op de hoogte van het reilen en zeilen in Wenduine. “Ik kwam hier al van jongs af graag op vakantie. Wenduine is amper een zakdoek groot, maar net daardoor leer je er zo makkelijk nieuwe mensen kennen. Er zitten trouwens ook wel meer aangespoelden in ons bestuur”, knipoogt hij.

Zoals Britt Van de Poel (46), die samen met haar partner Jurgen Café Central uitbaat in de Kerkstraat. “Voor wij hier de Central overnamen, kwamen we als toerist naar Wenduine. En als je ergens op vakantie gaat, is het natuurlijk fijn als daar ook nog wat te beleven valt. Dat misten we hier toch een beetje”, zegt ze.

Ook Britt is een nieuw gezicht in het bestuur. “We denken aan een ander soort activiteiten dan wat de mensen van Actief Wenduine gewoon waren – uiteraard wel rekening houdend met de eigenheid van ons badplaatsje”, klinkt het.

“Mensen verwáchten van een kustgemeente ook dat er iets te beleven valt, en dat is terecht natuurlijk”, beaamt de nieuwe voorzitter. “Evenementen zoals Retro Sur Mer en de Reuzenfeesten zijn een godsgeschenk, maar worden lokaal veel te weinig uitgespeeld. En Wenduine heeft ’s zomers ook een bloeiend strandgebeuren dat we graag nog meer bij onze werking zouden willen betrekken. Wenduine heeft sterk geleden onder de vele werken, die maar blijven aanslepen. Ook daarom heeft onze badplaats dringend een nieuwe injectie nodig”, klinkt het.

Ook intern ziet Raguet een aantal uitdagingen. “De communicatie kan beter. Onze leden kregen zopas allemaal een enquête in de brievenbus: wat verwachten ze van ons? Wat missen ze nog in Wenduine? Ik wil als voorzitter het signaal geven dat wij er zijn voor hén, en daarnaast is het dus onze ambitie om van Wenduine het jaar rond een levendige badplaats te maken. We willen mensen echt warm maken om hier hun weekend of vakantie door te brengen. Halloween komt er ondertussen weer aan, en we zijn ook al aan het brainstormen voor de eindejaarsperiode”, besluit Raguet. (WK)

The post Vernieuwd Actief Wenduine ambitieus van start is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Waarom de oorlog in Oekraïne nog lang gaat duren

Om de enorme obstakels op de weg naar een akkoord tussen Oekraïne en Rusland op te ruimen en de oorlog te beëindigen, zijn er maar liefst drie mirakels nodig, schrijft oud-kolonel Roger Housen. “Het is zo goed als onmogelijk om op korte termijn de oorlog in Oekraïne tot een einde te brengen.” Housen legt uit wat er nodig is om

Lees meer »

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

“Zo wordt het haast onmogelijk gekwalificeerde mensen te houden”: Wesley Sonck reageert op afscheid bij Belgische voetbalbond

Wesley Sonck (45) heeft in een niet mis te verstane boodschap op zijn Instagrampagina gereageerd op zijn afscheid bij de Belgische voetbalbond. De ex-speler en gewezen Rode Duivel was er bondscoach van België U19. Sonck bedankt voor het volgens hem erg vage voorstel op korte termijn waarin hij bovendien zijn tv-werk als analist moest laten vallen. Sonck: “Op deze manier

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café

Een 55-jarige man uit Koksijde moet een werkstraf van 50 uren uitvoeren nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.
The post Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café appeared first on KW.be.

Lees meer »