Drie dagen lang amputatievoetbal in Blankenberge met eerste Nations League

In Blankenberge staat dit weekend de eerste Nations League amputatievoetbal op het programma. De Red Flamingo’s proberen tegen Griekenland, Georgië, Israël en Oekraïne een ticket te bemachtigen voor het Europees kampioenschap van volgend jaar.

Meer krantenkoppen in België

Dolblije Victor Campenaerts klopt Philipsen en Girmay in Natourcriterium van Aalst, maar snakt naar rust: “Mijn stem ligt nog in Frankrijk”

Victor Campenaerts (Lotto Dstny) heeft zijn knappe zege in de achttiende rit in de Ronde van Frankrijk nog meer kleur gegeven. Hij won het Natourcriterium in Aalst voor sprinters Philipsen en Girmay. Vocsnor snakt nu vooral naar rust. “Na een redelijk intens feestje en een héél vermoeiende Tour ben ik zelfs mijn stem kwijt.”

Lees meer »

Zeilduo Lefebvre-Heuninck valt na tweede dag op Olympische Spelen terug naar vijftiende plek in 49er FX-klasse

Zeilers Yannick Lefebvre en Jan Heuninck zijn maandag van de dertiende naar een gedeelde vijftiende plek gezakt in de 49er FX-klasse op de Olympische Spelen in Parijs. Daarmee ligt het Belgische duo niet op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post Zeilduo Lefebvre-Heuninck valt na

Lees meer »

Vlaanderen gaat bloed van 400 volwassenen onderzoeken naar PFAS

Dit najaar start Vlaanderen een bloedonderzoek naar PFAS bij 400 volwassenen. Met het onderzoek wil Vlaams minister van Volksgezondheid Crevits (CD&V) de verspreiding van de schadelijke chemicaliën in kaart brengen over heel Vlaanderen. Eerdere onderzoeken spitsten zich enkel toe op specifieke vervuilde locaties, zoals de 3M-site in Zwijndrecht.

Lees meer »