? Na de afzetting van McCarthy in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden: wat zijn de gevolgen? En wat heeft Trump ermee te maken?

De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, is afgezet door parlementsleden van zijn eigen partij. Wat is er gebeurd? Wat heeft Trump hier mee te maken? En welke gevolgen heeft de afzetting? Amerikacorrespondent Romina Van Camp beantwoordt de belangrijkste vragen.

Meer krantenkoppen in België

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »

Geen openlijke ruzie en verbod op verslavend gedrag: het opvallende ‘relatiecontract’ van Real-wonderboy Endrick, die op z’n 18de getrouwd is

Wat goed is, komt snel. De Braziliaanse voetballer Endrick (18), één van de grootste talenten ter wereld, is in het huwelijksbootje gestapt. De aanvaller van Real Madrid is nog geen jaar samen met het drie jaar oudere Braziliaanse model Gabriely Miranda (21), en onthulde een paar opvallende afspraken uit hun ‘relatiecontract’.

Lees meer »

Geschorste burgemeester van Moorslede mag niet deelnemen aan verkiezingen

Ward Vergote, de wegens belangenneming geschorste burgemeester van Moorslede, mag bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober niet op de lijst staan. Dat heeft het gemeentelijk hoofdbureau beslist. Vergote werd in december vorig jaar veroordeeld wegens belangenneming en voldoet daardoor niet meer aan de voorwaarden om zich verkiesbaar te stellen.
The post Geschorste burgemeester van Moorslede mag niet deelnemen aan

Lees meer »

Wordt Basil Dermaux dé seizoensrevelatie bij Knack Volley? “Ik heb nog veel te leren”

Met de verplaatsing naar Waremme opent Knack Volley zondag de reguliere competitie. Dat Knack zondag tegen buur Menen zijn twaalfde Supercup miste, maakt de landskampioen nederig, dixit een na de wedstrijd sterk ontgoochelde kapitein Matthijs Verhanneman.
The post Wordt Basil Dermaux dé seizoensrevelatie bij Knack Volley? “Ik heb nog veel te leren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onverbeterlijke dief krijgt drie jaar cel: “Leefden we hier volgens de sharia, je had geen armen of benen meer”

Een 46-jarige Fransman is in beroep veroordeeld tot drie jaar cel voor de diefstal van een peperduur horloge op de parking van de Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist. Alleen hij heeft al een strafblad van dertien bladzijden. “U bent het superlatief van een dief, u bent een superladief!”
The post Onverbeterlijke dief krijgt drie jaar cel: “Leefden we

Lees meer »

Leticia (45) is net als prinses Kate sinds deze zomer ‘kankervrij’: “Al mijn energie gaat nu weer naar mijn kinderen”

Ze heeft geen privileges gehad, geen tienkoppig medisch team voor zich alleen, geen au pairs of dienstbodes en ook geen wereldwijd bekeken filmpje om aan te kondigen dat ze ‘kankervrij’ is. Maar toch noemt Leticia Gheysens (45) prinses Kate (42) haar “lotgenote”. Want ook zij kreeg een diagnose, heeft een gezin, een carrière en een lange weg naar herstel die

Lees meer »

Jongeman (19) riskeert jaar cel na gewelddadige diefstal van gsm

Een 19-jarige jongeman die in Frankrijk woont riskeert één jaar effectieve celstraf na een gewelddadige diefstal van een gsm in De Panne. Volgens het slachtoffer werd zijn telefoon door een jongerenbende geroofd toen die passeerden met de wagen en werd er daarna geld afgehaald. “Hij heeft nog steeds nachtmerries over de feiten”, zegt de advocaat van het slachtoffer.
The

Lees meer »

CD&V Heuvelland lanceert toekomstplan voor de komende tien jaar

CD&V presenteerde vandaag zijn toekomstplan voor Heuvelland. In aanloop naar de verkiezingen natuurlijk, maar men wil toch nog een stapje verder gaan. “Dit is een visie op lange termijn”, zegt lijsttrekker Nathan Duhayon, “die al onze dorpen voorbereidt op de toekomst.”
The post CD&V Heuvelland lanceert toekomstplan voor de komende tien jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »