‘Helden’ van Nederlands schip ernstig bedreigd door migranten die ze net hadden gered: “Ze probeerden schip te kapen”

Zeelieden van een Nederlands schip zijn maandagnacht in een “zeer bedreigende situatie” terechtgekomen toen enkele migranten zich tegen de twaalfkoppige bemanning keerden, niet lang nadat ze door hen uit zee waren gered. De migranten waren het er niet mee eens dat de kapitein terugkeerde naar Marokko en probeerden daarom het schip te kapen, bevestigt de Bredase rederij tegen onze collega’s van het ‘AD’. “Wat daar heeft plaatsgevonden, mag niet onderschat worden. Wij zijn trots op onze helden.”

Meer krantenkoppen in België

Paus Franciscus brengt bezoek aan Basiliek van Koekelberg en Louvain-la-Neuve

Paus Franciscus brengt vanmorgen een bezoek aan de Basiliek van Koekelberg, waar hij net als gisteren in Leuven het publiek zal groeten. Vanmiddag gaat het naar de universiteit van Louvain-la-Neuve. Daar zal hij het met professoren en studenten hebben over de klimaatverandering. En ook daar is een ontmoeting met het grote publiek gepland. Afsluiten doet de paus vandaag met de

Lees meer »

Tiffany (36), mama van 5 zonen, overleden na val van trap: “We hebben nog uren haar hand vastgehouden en haar lievelingsliedjes afgespeeld, maar niets hielp”

Tiffany Tant uit Menen is afgelopen zondag op amper 36-jarige leeftijd overleden na een val van de trap. Ze laat vijf kinderen na. Na haar fatale val lag Tiffany nog tien dagen in coma maar de dokters konden haar niet redden. “Ik heb uren haar hand vastgehouden, liedjes en spraakboodschappen laten horen, maar niets hielp”, zegt haar moeder Sabina (55).

Lees meer »

Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van de Paus: “Ik snap dat het in onze huidige tijd geen hype meer is”

Binnenkort verschijnt het debuutalbum van Claude Vindevogel uit Diksmuide. Naast bedrijfsleider van Poetsland in Beveren-Roeselare is Claude echter ook al 35 jaar organist. Hij luistert de kerkdiensten op in Esen en Woumen, inclusief begrafenissen en huwelijksvieringen. Hoe staat Claude tegenover het recente bezoek van de Paus in België?
The post Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van

Lees meer »

Paus Franciscus wijkt opnieuw af van zijn tekst voor opvallende oproep: “Deze ziekte van misbruik moet worden genezen”

Tienduizenden mensen hebben zich zondagochtend verzameld in en rond het Koning Boudewijnstadion om de misviering met paus Franciscus bij te wonen. De gigantische eucharistieviering in de voetbaltempel in Brussel moet het hoogtepunt worden van een pausbezoek dat werd overschaduwd door de recente ophef over seksueel misbruik in de kerk. Paus Franciscus gaat zelf de viering voor in het stadion. Ook

Lees meer »

Hij vierde de titel 30 uur lang en stond deze zomer op de radar van Club: wie is Mika Biereth, dé man om in de gaten te houden bij Sturm Graz?

Mikel Arteta vond hem ‘een ongelooflijke afwerker’, Club Brugge zag er in het voorjaar even zijn nieuwe nummer 9 in. Vandaag is Mika Biereth (21) evenwel hét wapen van Sturm Graz. Kennismaking met de man die zichzelf omschrijft als een kruising tussen Kane en Haaland. En waarom hij dan uiteindelijk niet bij blauw-zwart speelt?

Lees meer »

Ophef over kandidaat op Vlaams Belang-lijst in Knokke-Heist: “Waren niet op de hoogte van haar uitspraken”

In Knokke-Heist is ophef ontstaan over één van de kandidaten op de lijst van Vlaams Belang. Marleen Govaerts kwam in 2010 in opspraak na uitlatingen over het concentratiekamp in Auschwitz en werd beschuldigd van negationisme. “In Auschwitz is niets te zien, alleen een lege barak. Er zijn overigens veel ergere oorlogsmisdaden gebeurd”, zei ze toen. Nu staat ze op de

Lees meer »

Vlamingen Catherine (60) en Anke (29) over hun leven tussen de bommen in Libanon: “We horen de gevechtsvliegtuigen voortdurend overvliegen”

Verschillende landen roepen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in het grensgebied tussen Israël en Libanon, terwijl het Israëlische leger een grondoffensief in Libanon lijkt voor te bereiden. Twee Vlamingen in Libanon vertellen over hun dagelijkse leven en waarom ze niet vluchten: “Ook toen Israël hier vlakbij bruggen bombardeerde, zijn we gebleven.”

Lees meer »

Netanyahu: aanval op “massamoordenaar” Nasrallah was “noodzakelijk”

De islamitische militie Hezbollah heeft zaterdagmiddag het overlijden van leider Hassan Nasrallah bevestigd. Israël meldde eerder op de dag dat Nasrallah omkwam bij een gerichte aanval in Beiroet. De geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft er intussen voor gewaarschuwd dat de dood van Nasrallah “niet ongestraft zal blijven”, terwijl Iran in een brief oproept tot een spoedvergadering van

Lees meer »