AuFond Producties én Nic Balthazar lichten plannen toe voor musical ‘Tot Altijd’ over eerste Belg die opkwam voor zijn recht tot een waardig sterven via euthanasie

Enkele maanden geleden kondigde AuFond Producties de opvolger aan van ‘The Broken Circle Breakdown’. In februari 2024 brengen ze ‘Tot Altijd’ voor het eerst naar het theater in een gloednieuwe muziektheatervoorstelling. En goed nieuws: ook twee West-Vlamingen werken eraan mee. Floris Devooght uit Hulste zit in de hoofdcast en alle nieuwe composities worden gemaakt door Jérémie Vrielynck uit Deerlijk.

De hoofdrollen zijn voor Jo Hens, David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en Floris Devooght. Creatives Manu Jacobs, Timo Descamps en Jérémie Vrielynck staan in voor tekst en muziek op basis van het gelijknamige filmscript van Nic Balthazar. ‘Tot Altijd’ gaat nog een stapje verder dan in de theaterzaal. Dat werd toegelicht, aan de hand van een goed gesprek met cast en creatives, tijdens de persconferentie door AuFond Producties en Nic Balthazar in Antwerpen. De aanwezige pers kreeg een mooie inkijk in het voorbereidingsproces voor de acteurs. Zo werkten Line Ellegiers en Jo Hens mee aan twee podcasts (geproduceerd door TABOEBS ism VELKROO PRODUCTIES) rond dit thema. Ze hadden o.m. een boeiend gesprek met de dokter ,die Mario Verstraete begeleidde in zijn traject tot euthanasie en gingen ook aan de praat met een persoon die getuigt hoe het is om een ziekte als MS te hebben.

Jo Hens in gesprek met Katja Retsin. © PADI

Hierbij de links naar de podcast afleveringen – Apple podcast:

Apple Podcast – Recht op waardig sterven / Euthanasie

Apple Podcast – Leven met een chronische ziekte / MS

Spotify:

Spotify – Recht op waardig sterven / Euthanasie

Spotify – Leven met een chronische ziekte / MS

Timo Descamps en Jérémie Vrielynck bij Katja Retsin. © PADI

‘Tot Altijd’ vertelt het verhaal van Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België. Mario heeft alles om gelukkig over te zijn, tot de harde diagnose van MS zijn leven in één adem overhoophaalt. Omringd door vrienden en familie probeert Mario alles uit het leven te halen wat er nog in zit. Wanneer hij echter besluit om te vechten voor zijn recht op waardig sterven, worden al Mario’s relaties zwaar op de proef gesteld. Een verhaal over vriendschap en liefde.Een verhaal over afscheid van een vriend of geliefde.(PADI)

Floris Devooght (links) en Jérémie Vrielynck © PADI

Praktische info: deze productie speelt in het Fakkeltheater (Rode Zaal, Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen). Speeldata: tussen donderdag 15 februari 2024 en zondag 10 maart 2024. Tickets: www.fakkeltheater.be – 070 24 60 36. Productie: www.aufondproducties.be

The post AuFond Producties én Nic Balthazar lichten plannen toe voor musical ‘Tot Altijd’ over eerste Belg die opkwam voor zijn recht tot een waardig sterven via euthanasie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke tegenstander zal het hier moeilijk krijgen”

Na een jaar zonder eerste elftal is SK Zillebeke weer helemaal terug. En niet zomaar om de tijd te doden: het trainersduo Diego Caron – Diederik Pattyn heeft grootse plannen. Ze mikken op een topvijfplaats dit seizoen, met de ambitie om op korte termijn naar derde provinciale te promoveren.
The post SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke

Lees meer »