En plots staat skatelegende Tony Hawk boltra te spelen in Poperinge

De Amerikaanse skatelegende Tony Hawk bracht onlangs een bezoek aan Poperinge. Hij speelde onder andere boltra in Watou, ging op café op de Grote Markt en bracht een bezoek aan het Poperingse Hopmuseum.

Over de Amerikaan Tony Hawk mag gerust gezegd worden dat hij één van ‘s werelds beroemdste skaters is. Zijn bijnaam is Birdman en zijn eigen skatemerk heet Birdhouse. Van alle Tony Hawk’s Pro Skater videogames samen werden al meer dan 1,4 miljard spelletjes verkocht. Tony Hawk zijn bezoek aan Poperinge stond in het teken van een privé-aangelegenheid.

De Hoppestad is ook de geboorteplaats van skater Axel Cruysberghs. Axel ‘Crusher’ begon zijn carrière in 2017 als professioneel skateboarder bij Toy Machine. Hij werd kort daarna tweemaal op rij Belgisch kampioen streetskateboarden. In die discipline behaalde hij een dertiende plaats tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Tegenwoordig woont Axel in Amerika.

Cafébezoek

Dat Tony Hawk bekend is bij menig mens werd ook duidelijk tijdens zijn bezoek aan Poperinge. “Samen met enkele familieleden stond ik de wagen in te laden toen plots Tony Hawk en zijn echtgenote naast mij passeerden”, vertelt Cas Haeyaert van Marcel Skateshop uit de Deken De Bolaan in Poperinge.

Het gezelschap in de boltra van Den Nieuwen Appel in Watou. © Instagram Axel Crusher

“Een foto heb ik niet gevraagd. Ik kan me voorstellen dat hij, aangezien hij hier voor een huwelijksfeest was, liever van zijn vrije tijd en vakantie wilde genieten zonder constant gestoord te worden. Mijn vader had hem niet herkend, mijn moeder wist dan weer wel wie het was. De man ziet er als een doodnormale 55-jarige man uit. Je zou nooit vermoeden dat hij een professionele en wereldberoemde skater is. Vorig jaar brak hij zijn bovenbeen en toen dachten ze dat zijn carrière voorbij was, maar niets is minder waar.”

Boltra

Samen met Poperingse kennissen en vrienden, waaronder Axel Cruysberghs, ging hij boltra spelen in Watou en bracht hij een bezoek aan het Poperingse Hopmuseum. “Ik was zeker niet de enige die hem toevallig is tegengekomen. Op een avond ging hij gezellig iets drinken op onze Grote Markt. Daar zat een papa van een meisje die regelmatig langskomt in onze skateshop. Die man is jarenlang fan geweest van Tony Hawk, dus je kan begrijpen dat hij zich bijna verslikte in zijn pintje toen zijn idool Tony Hawk plots naast hem opdook.” (lacht)

Heb jij Tony Hawk gespot in de Hoppestad?

The post En plots staat skatelegende Tony Hawk boltra te spelen in Poperinge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

KIJK. Bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani (26) spreekt voor het eerst: “We moeten leren om lief te hebben in plaats van te haten”

De bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani heeft in een videoboodschap opgeroepen om de overgebleven gevangenen in Gaza niet te vergeten. Argamani liet voor het eerst publiekelijk van zich horen sinds ze op 8 juni gered werd door Israëlische strijdkrachten. De 26-jarige werd op 7 oktober door Palestijnse miitanten van Hamas ontvoerd van een muziekfestival, achterop een motor. De hartverscheurende beelden

Lees meer »

“Probeer eerlijke sprinter te zijn”: Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering waarvoor z’n vriendin hem moest kalmeren

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

De eerste Tour van Merckx door de ogen van onze analist Michel Wuyts: “In 1969 waren mensen zo verlangend als in 2024”

55 jaar na Eddy Merckx begint Remco Evenepoel vandaag aan zijn eerste Tour de France. Daarom duikt onze wieleranalist en -commentator Michel Wuyts in de archieven en haalt hij herinneringen op aan het Tourdebuut (en de eerste eindzege) van Merckx. “Die nacht heeft Neil Armstrong voet op de maan gezet. Ik zag het in de roes van Merckx. En vond

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

Ook Stefaan Vandecasteele blij met vernieuwde Bergstraat: “Mooiste laan van Kortrijk”

Op 3 juli werd de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat terug opengesteld voor verkeer en werden de straten feestelijk geopend met de buurt. Buiten enkele handelaars die zich verder niet wilden uitspreken, reageert de buurt positief. “Dit was ook nodig voor de verkeersveiligheid in Aalbeke”, zegt vierde generatie zaakvoerder Stefaan van Vandecasteele Houtimport.
The post Ook Stefaan Vandecasteele blij met

Lees meer »

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »