Vlaams Belang De Panne trekt naar de verkiezingen met nieuw afdelingsbestuur

De lokale afdeling Vlaams Belang De Panne-Adinkerke heeft sinds kort een nieuw bestuur met als voorzitter Piet Vercaemst. Het nieuwe team werkt aan een sterk alternatief voor de burgers, en krijgt daarbij de steun van hun nieuwe ‘peter’ Kurt Ravyts, federaal parlementslid uit Zuienkerke.

De Vlaams Belang-afdeling De Panne wil de overwinning die de partij boekte bij de verkiezingen van mei 2019 ook vorm geven op lokaal vlak.

Piet Vercaemst, voorzitter Vlaams Belang De Panne: “Aan de afgelopen verkiezingen en de recente peilingen zien we dat meer en meer Vlamingen nood hebben aan echte verandering, ook in onze gemeente. Het is belangrijk dat er een sterke lokale afdeling komt van het Vlaams Belang die écht de belangen van de inwoners kan behartigen.”

“Problemen aanpakken”

Piet Vercaemst (66) wil in zijn rol als voorzitter het nieuwe gezicht en aanspreekpunt worden van het Vlaams Belang in De Panne-Adinkerke. “Met de nieuw gevormde ploeg wil ik de partij versterken om nog meer mensen in onze gemeente te overtuigen. Alleen zo kan men eindelijk een beleid voeren waarop de inwoners recht hebben: een beleid dat onze mensen op de eerste plaats zet!”

Reinilde Van Cleemput, Christ Tyteca en Ingrid Pitteman ondersteunen de nieuwe voorzitter in het gloednieuwe afdelingsbestuur. “Maar kandidaat-bestuursleden en/of militanten mogen zich nog altijd aanmelden via de lokale Facebookpagina van Vlaams Belang De Panne”, aldus Vercaemst. “Een werkpunt wordt de openbare orde en veiligheid. Bedelaars en mannen met ontbloot bovenlijf in de Zeelaan dragen niet bij tot een positieve uitstraling van De Panne.”

“Ook zwerfvuil is een prangend probleem en sluikstorten dient dus harder aangepakt te worden. We zijn ervan overtuigd dat we door veiligheidscamera’s te installeren op strategische plaatsen het probleem al kunnen indijken. We hebben ook serieuze bedenkingen bij het vernieuwde parkeerplan en de verhoogde milieutaks.”

Volksraadplegingen

Vlaams Belang De Panne pleit er ook voor om volksraadplegingen te organiseren waarbij inwoners mee kunnen beslissen over belangrijke thema’s. Daarom vragen zij aan alle burgers om de noden, opmerkingen en tekortkomingen voor De Panne te sturen naar [email protected].

“Volgens de recentste peilingen wordt onze partij virtueel de grootste partij van Vlaanderen, ook op lokaal niveau willen we met sterke kandidaten gestalte geven aan deze evolutie”, besluit een strijdvaardige Vercaemst.

The post Vlaams Belang De Panne trekt naar de verkiezingen met nieuw afdelingsbestuur is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Prinses Delphine prijst koning Albert: “Je kan niet alles inhalen, maar ik hou van mijn vader en dat is genoeg”

Ze heeft jarenlang voor erkenning moeten vechten, maar vandaag is prinses Delphine (56) gelukkig met de relatie die ze met haar vader heeft opgebouwd. In een interview met het tijdschrift ‘Paris Match’ geeft de prinses meer details over de band die ze met koning Albert (90) heeft. Sinds hun verzoening zijn hun interacties zowel hartelijk als betekenisvol geworden.

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

“Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers Frankrijk denigrerend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »