Halvering van budget voor personen met handicap is strijdig met grondwet

De halvering van het persoonsvolgend budget, dat kaderde binnen een experiment/onderzoek van de Vlaamse regering in 2022, is strijdig met de grondwet. Dat oordeelt de Antwerpse arbeidsrechtbank, waar een individueel dossier werd ingediend.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Berlijn “laat zich niet intimideren” door nucleaire dreigementen Poetin – Prominente Russisch mensenrechtenactivist verdwenen uit cel

Berlijn zegt dat het zich “niet zal laten intimideren” na dreigementen van de Russische president Poetin om de productie van nucleaire middellangeafstandsraketten herop te starten. Daarnaast blijkt de prominente Russisch mensenrechtenactivist Oleg Orlov (71) verdwenen te zijn uit de Russische cel waar hij in voorarrest zat. Met zijn organisatie ‘Memorial’ won hij in 2022 nog de Nobelprijs voor de Vrede.

Lees meer »

Niels (22) start met Vastgoeddiensten Vanhecke in Izegem

Niels Vanhecke (22) begon zijn eigen zaak Vastgoeddiensten Vanhecke in Izegem. Het bedrijf biedt EPC-attesten en plaatsbeschrijvingen aan. Daarbij streeft Niels telkens naar de maximale kwaliteit voor de klant.
The post Niels (22) start met Vastgoeddiensten Vanhecke in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Republikeinse burgemeester in strijdstaat Arizona steunt Democratische kandidaat Kamala Harris, en dat kan daar cruciaal zijn

John Giles, burgemeester van Mesa in strijdstaat Arizona, steunt de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris en dus niet Donald Trump, de kandidaat van zijn eigen partij. Giles verwijst voor die keuze naar het motto van wijlen John McCain, de Republikeinse senator uit Arizona, die ook niet van Trump moest weten: “Het land eerst”.

Lees meer »

Wie was Hamasleider Ismail Haniyeh?

De politiek leider van Hamas, Ismail Haniyeh (61), werd woensdag in Iran gedood. Haniyeh is een oudgediende binnen de extremistische beweging. Hij is opgeklommen vanuit het Moslimbroederschap tot de absolute top van Hamas. Toch was Haniyeh ooit het uithangbord van de gematigde factie van de radicale Palestijnse organisatie.

Lees meer »

Veertiger die partner met mes in hand steekt en haar daarna probeert te wurgen mag gevangenis verlaten

Ivan V. (49) uit Oostende mag de gevangenis verlaten nadat hij zijn vriendin met een mes gestoken heeft én haar ook nog eens tot twee keer toe probeerde te wurgen. De veertiger kreeg maandagochtend van de Brugse strafrechter immers een celstraf met probatie-uitstel. De zoon van de vrouw kwam tussenbeide om de gemoederen te bedaren.
The post Veertiger die

Lees meer »

“Vijfhonderd rijksten verliezen op een dag 123 miljard”

De vijfhonderd rijkste mensen ter wereld hebben vrijdag door de stevige koersverliezen op Wall Street 134 miljard dollar (omgerekend ruim 123 miljard euro) aan fortuin in rook zien opgaan. Dat berekende financieel persbureau Bloomberg. Vooral Amazon-oprichter Jeff Bezos moest flink inleveren. Hij zag zijn vermogen op één dag met meer dan 15 miljard slinken tot 191,5 miljard dollar.

Lees meer »

Opnieuw koninklijke erkenning voor Daikin

Twee leidinggevenden van Daikin Europe hebben de titel van commandeur in de Leopoldsorde ontvangen. De grootste private werkgever in Oostende telt daarmee vier leden met deze titel.
The post Opnieuw koninklijke erkenning voor Daikin appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Netanyahu zegt “zowel offensief als defensief” klaar te zijn voor vergeldingsacties na dood van Hamas-leiders

Het Israëlische leger bevestigt de dood van Mohammed Deif (58), commandant van de militaire vleugel van Hamas. Deif werd vorige maand gedood tijdens een Israëlische luchtaanval in het zuiden van de Gazastrook. Eerder had de Iraanse hoogste leider Ali Khamenei het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen, volgens de ‘New York Times’. De Israëlische premier Netanyahu zegt klaar

Lees meer »

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »

Nederlandse kiezers hebben ook dit jaar weer belangrijke stem bij gemeenteraadsverkiezingen in Voeren

Ruim 60 procent van de niet-Belgische kiezers in Voeren hebben zich geregistreerd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het merendeel van hen zijn Nederlanders. In heel Vlaanderen kan je je als niet-Belg alleen nog vandaag registeren om op 13 oktober te stemmen. De Nederlanders spelen intussen al enkele decennia een cruciale rol bij de lokale verkiezingen in Voeren. Want sinds de eerste gemeenteraadsverkiezingen

Lees meer »