Eigenaar pompt alweer 15 miljoen euro in Westerlo

Sportief gaat het moeizaam bij Westerlo. De Turkse eigenaar Ercan Oktay blijft wel doorinvesteren, getuige een nieuwe kapitaalverhoging van 15 miljoen euro.

Meer krantenkoppen in België

Oekraïense Iryna Povazhna is kandidaat voor CD&V Deerlijk: “Als dankbaar gebaar voor alle Deerlijknaars”

De lijst van CD&V Deerlijk krijgt meer en meer vorm. Burgemeester Claude Croes en plaatselijke CD&V-voorzitter Yves Vande Wiele kondigden vandaag met de nodige trots aan dat Iryna Povazhna de lijst zal versterken.
The post Oekraïense Iryna Povazhna is kandidaat voor CD&V Deerlijk: “Als dankbaar gebaar voor alle Deerlijknaars” appeared first on KW.be.

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Afschaffen van ecocheques, maar in ruil verhoging waarde van maaltijdcheques: een goed idee?

HLN vernam dat formateur Bart De Wever (N-VA) aan meerdere partijen heeft voorgesteld om de ecocheques af te schaffen. In ruil wil hij wel een verhoging van de waarde van maaltijdcheques. Wat denk jij? Voor of tegen: de afschaffing van ecocheques, maar het bedrag van maaltijdcheques optrekken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast

Lees meer »

In Thailand geeft boksen kans op slagen

In Thailand doet boksen de harten van het volk sneller slaan. De sport opent er deuren richting Olympische Spelen of een beter leven. Een voltreffer in een land met een van de grootste inkomstenverschillen ter wereld.

Lees meer »

Kan Ozempic helpen om te stoppen met roken? “Het zou de dopaminestoot kunnen verlagen die nicotine in de hersenen uitlokt”

Het actieve bestanddeel van het diabetesmedicijn Ozempic, semaglutide, helpt om gewicht te verliezen en volgens een nieuwe studie zou het mogelijk ook helpen om te stoppen met roken. Al zijn specialisten nog voorzichtig. Er zijn aanwijzingen dat het middel ook kan helpen van andere verslavingen verlost te raken. “Maar vooralsnog is het niet raadzaam Ozempic voor te schrijven als rookstopmiddel.”

Lees meer »

Verschillende doden bij terreuraanslag op populair strand in Somalië

Vrijdagavond hebben moslimextremisten een hotel en het populaire strand Lido Beach in de Somalische hoofdstad Mogadishu aangevallen. Er zijn zeker doden gevallen: volgens een politiebron aan het Franse persagentschap AFP kwamen minstens zeven mensen om het leven, dpa heeft het over minstens twintig doden, onder wie ook de vijf terroristen.

Lees meer »

Oud-kolonel Housen na Israëlische aanval op Beiroet: “Mijn grote vrees is dat aantal raketten wél door raketschild raken en op Tel Aviv of Jeruzalem zullen vallen”

Israël voerde een luchtaanval uit op de Libanese hoofdstad Beiroet, als reactie op de aanval van Hezbollah op een voetbalveld in de door Israël bezette Golanhoogten. Het doelwit was Fuad Shukr, de nummer twee van de terreurorganisatie. “Hezbollah kan niet anders dan terugslaan”, analyseert oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

Voor het eerst in de K3-geschiedenis treden de meiden op tijdens LGBTQ-festival: “Het plaatje klopt gewoon”

Vandaag zullen Hanne, Marthe en Julia van K3 voor de allereerste keer ooit in de geschiedenis van K3 aanwezig zijn tijdens Canal Pride in Amsterdam. Op een rondvarende boot doorheen de kanalen van de stad zullen de meiden bekende liedjes als ‘Alle Kleuren’, ‘Waterval’ en ‘Oya Lélé’ zingen. Uiteraard zullen ze hun beroemde regenboogjurk op deze feestelijke dag aantrekken. Reporter

Lees meer »

Vlastuin Kuurne loopt vertraging op: “Tegen voorjaar 2025 af”

Door onvoorziene omstandigheden heeft de werf van het nieuwbouwproject ‘Vlastuin’ in Kuurne enige vertraging opgelopen. Ondertussen is de aannemer Everaert-Cooreman terug volop gestart met het afwerken van de ruwbouw en de voorbereidingen voor de afwerking en de uitvoering van de technieken.
The post Vlastuin Kuurne loopt vertraging op: “Tegen voorjaar 2025 af” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe Venetië steeds verder gaat om massatoerisme af te remmen: “Reserveringssysteem is volgende stap”

Venetië heeft een zoveelste poging ondernomen om massatoerisme in te dammen. Sinds donderdag zijn groepen van meer dan 25 personen en gidsen met luidsprekers verboden. Dagjestoeristen moesten ook al vijf euro entreegeld betalen. Hoe groot is het probleem intussen? En volgen er nog regels? Toerisme-expert Jan van der Borg (KU Leuven), die in de lagunestad woont en werkt, legt uit.

Lees meer »

Frans spoornet zal in toekomst beter beschermd worden

De veiligheidsmaatregelen op het Franse spoornet worden versterkt na een sabotageactie waardoor vorige week het treinverkeer op verschillende TGV-lijnen werd onderbroken. Dat hebben de ontslagnemende ministers van Binnenlandse Zaken en Transport Gérald Darmanin en Patrick Vergriete beslist, in samenspraak met spoorwegmaatschappij SNCF.

Lees meer »