Na onderschepping koeriers in Ardooie en Houthulst: kopstuk drugsbende riskeert vier jaar cel

Een 29-jarige Nederlander riskeert voor de Brugse strafrechtbank vier jaar effectieve celstraf en 246.000 euro verbeurdverklaring voor grootschalige drugshandel. Youssri B. stuurde koeriers aan om in België cannabis te leveren.

Het gerecht kwam Youssri B. op het spoor nadat twee van zijn koeriers gevat werden. Op 15 oktober vorig jaar liep de Nederlandse Janke K. (23) in Ardooie tegen de lamp. Zes dagen later werd Maldegemnaar Brecht D. (20) in Houthulst onderschept. De koeriers gebruikten hetzelfde verpakkingsmateriaal en verder onderzoek leidde een maand later tot de arrestatie van B. “Op zijn gsm stonden filmpjes waarin hij pochte met drugs, cash geld, wapens en luxereizen”, aldus procureur Frank Demeester.

Volgens het gerecht was de twintiger uit Roosendaal al twee jaar met drugshandel bezig. Sinds het voorjaar van 2022 schakelde hij koeriers in. In 2018 liep hij al eens tegen de lamp met 321 gram cannabis. Daarvoor werd hij in Antwerpen veroordeeld tot dertig maanden voorwaardelijke celstraf. Volgens zijn advocaat heeft B. nu gebroken met het drugsmilieu. “In zijn laatste verhoor heeft hij duidelijk man en paard genoemd”, aldus meester Thomas Gillis, die een straf met probatie-uitstel suggereerde.

Voor Janke K. vroeg de procureur woensdag twintig maanden cel en 5.000 euro verbeurdverklaring. “Zij voerde op negen maanden tijd een tiental ritten uit”, verduidelijkte Demeester. Brecht D. kijkt aan tegen achttien maanden cel en 1.500 euro verbeurdverklaring. “Hij was verslaafd en had geldproblemen”, pleitte zijn advocaat. De uitspraak volgt op 15 november. (AFr)

The post Na onderschepping koeriers in Ardooie en Houthulst: kopstuk drugsbende riskeert vier jaar cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »