Chauffeur zwaargewond nadat vrachtwagen geladen met glas kantelt

Woensdagmiddag verloor een vrachtwagenchauffeur omstreeks 16.45 uur in de Moorseelsesteenweg in Roeselare de controle over zijn gevaarte. De vrachtwagen kantelde en kwam gedeeltelijk naast de weg te liggen. De brandweer moest de chauffeur uit zijn voertuig bevrijden.

Een vrachtwagenchauffeur was woensdag omstreeks 16.45 uur langs de Moorseelsesteenweg richting Rollegem-Kapelle aan het rijden toen het ter hoogte van het bedrijf Dumoulin helemaal verkeerd liep. In een lichte bocht verloor de bestuurder de controle over het stuur van zijn voertuig. De vrachtwagen kantelde en belandde op zijn zij, gedeeltelijk op de weg, gedeeltelijk in de gracht en een kolenveld. Een hoeveelheid klas kwam ook op het veld te liggen

Bij bewustzijn

De hulpdiensten snelden onmiddellijk ter plaatse. “De man zat mechanisch gekneld. We hebben hem moeten bevrijden. Dat lukte vlot. Hij bleef bij bewustzijn”, aldus Christophe Gardin van de brandweer van Roeselare. De vrachtwagenchauffeur werd zwaargewond afgevoerd naar het vlakbij gelegen ziekenhuis AZ Delta in Rumbeke. Door het voorval zal de Moorseelsesteenweg lange tijd afgesloten zijn voor het verkeer. Een gespecialiseerde firma zal ter plaatse moeten komen om het voertuig te takelen.

The post Chauffeur zwaargewond nadat vrachtwagen geladen met glas kantelt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Fransen gaan massaal stemmen

Bij de tweede ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk was om 17 uur al 59,71 procent van de stemgerechtigde kiezers komen opdagen. Dat is het hoogste niveau sinds de verkiezingen van 1981, die volgden op de verkiezing van François Mitterand als president.

Lees meer »

Motorcrosser uit Wingene overlijdt na val op circuit van Komen-Waasten

Zaterdagnamiddag kwam een motorrijder zwaar ten val op het motorcrosscircuit van Komen-Waasten. De toegesnelde hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar hulp kon niet meer baten. De motorcrosser overleed ter plaatse.
The post Motorcrosser uit Wingene overlijdt na val op circuit van Komen-Waasten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

Oudere man gereanimeerd in Melle, maar even later toch overleden in ziekenhuis

Op het Gemeenteplein in Melle werd donderdagavond een oudere man levenloos aangetroffen en ter plaatse door de hulpdiensten lange tijd gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar daar overleed hij kort na aankomst. De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden of het om een fietsongeval of een medisch incident gaat.

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »