SDGeneration-campagne mikt op scholen en leerlingen:“Duurzaam leven leer je samen”

Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente is in Blankenberge de campagne SDGeneration afgetrapt. “Duurzaamheid staat wereldwijd hoog op de agenda, en terecht. We moeten allemaal samenwerken aan een duurzame planeet om de toekomst van huidige en toekomstige generaties te waarborgen”, klinkt het.

Verschillende initiatieven, zoals Brood(doos)nodig en Dikketruiendag, ondersteunen scholen bij het realiseren van de zeventien duurzaamheidsontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s, Sustainable Development Goals. SDGeneration is de overkoepelende term voor alle scholen en leerlingen die streven naar het halen van die SDG’s. Op het platform kunnen scholen initiatieven registreren, aandacht vragen voor de SDG’s, en hun school tot de meest duurzame van de regio maken. Leerkrachten en leerlingen vinden op dit platform tools voor de SDG’s, ze kunnen deelnemen aan workshops, en bijscholing in de Mind- en Makerspace volgen.

Bovendien legt een verslaggever van SDG-tv het hele jaar door initiatieven vast die ze kunnen gebruiken als inspirerende voorbeelden. Scholen kunnen SDG Warriors – krijgers – worden door duurzame initiatieven te registreren en punten te verdienen. Een SDG-tv verslaggever zal jaarlijks tien waardevolle schoolprojecten in beeld brengen. “SDGeneration laat zien dat duurzaamheid alleen kan slagen als we allemaal samenwerken”, zegt schepen van Onderwijs Kathy Kamoen (Open VLD).

Wereldwijd perspectief

Het platform legt extra nadruk op wereldburgerschap en het begrijpen van wereldwijde kwesties. Scholen die hun inspanningen in een wereldwijd perspectief plaatsen, worden beloond. “Het stimuleren van wereldburgerschap en het begrijpen van de SDG’s op schoolniveau zijn cruciaal om leerlingen voor te bereiden op de uitdagingen en kansen van de 21ste eeuw. Leerlingen, leerkrachten en directie bouwen samen aan een duurzame toekomst voor de huidige en komende generaties. Het is alvast een schitterend initiatief”, aldus schepen Kamoen. WK)

The post SDGeneration-campagne mikt op scholen en leerlingen:“Duurzaam leven leer je samen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken vrijdagavond in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

KAART. Van Mil in Mol tot Emma in Malle: deze namen kregen baby’s de voorbije 10 jaar het vaakst in jouw gemeente

Olivia en Noah waren in 2023 de meest gegeven babynamen in Vlaanderen en bij uitbreiding in heel België. Een stad als Mortsel kan dan ook als representatief worden gezien, want tussen 2014 en 2023 waren Noah (19 keer) en Olivia (16) de meest gegeven voornamen aan pasgeboren baby’s. Maar in heel wat andere steden en gemeenten voeren andere meisjes- en

Lees meer »

Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius

Even paniek in de Basic Fit in Waregem vrijdagavond: enkele sporters dachten dat er rook de zaal binnenkwam en verwittigden de brandweer. Ter plaatse bleek het echter om stoom uit een gesprongen waterleiding te gaan.
The post Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »