Raad voor Lokale Economie reikt awards uit

De Jabbeekse Raad voor Lokale Economie organiseert op vrijdag 17 november naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer een prestigieus evenement in de kerk van Snellegem. Daarbij worden vier awards uitgereikt aan Jabbeekse ondernemers. En de Jabbeekse ondernemers springen massaal op de kar.

“Naar aanleiding van Dag van de Ondernemer organiseren we met de Raad voor Lokale Economie in Groot-Jabbeke voor het eerst een verkiezing van Onderneming van het Jaar. Daarmee zetten we vooral het belang van onze ondernemingen in de verf”, zegt schepen van Middenstand Chris Bourgois.

“Ondernemers zorgen voor de basis van de economie binnen de gemeente. Als er geen handelszaken zijn dan is er geen beleving en sociaal contact in de gemeente. Ook zorgen lokale ondernemers voor financiële ondersteuning voor vele verenigingen die elke euro kunnen gebruiken. Kortom, ondernemers zorgen voor de nodige zuurstof binnen de gemeente om er samen beter van te worden.”

Feest

“Als schepen van Economie ben ik bijzonder fier dat we dit nieuwe event kunnen organiseren om zo de positieve aandacht te trekken naar de bijna 3.000 ondernemers in Groot-Jabbeke. Nu reeds, bij de start van de bekendmaking, hebben we reeds een 40-tal ondernemers die zich kandidaat stellen voor een award. Het enthousiasme leeft”, meent Chris Bourgois.

“Dat we dit initiatief ernstig en professioneel willen organiseren bewijzen we met de selectie van de jury. In de Jury zitten Kathleen Verhelst (CEO Verhelst Aannemingen), Peter Brysse (nationaal voorzitter Unizo), Maria Mortier (CEO Volvo Automobilia) en Agnes Souvagie (Co-pilot – founder Vela group). We maken er een stijlvolle avond van – met Sabine Goethals als moderator – in de kerk van Snellegem. Deze kerk willen we vanuit de gemeente meer en meer gaan gebruiken voor kwalitatieve evenementen”, aldus nog de schepen.

Vier awards

Er worden vier awards uitgereikt: Ondernemer van het Jaar, Stielman van het Jaar, Starter van het Jaar en Handelszaak van het Jaar. Voor elke categorie worden maximaal vijf finalisten geselecteerd. Zij presenteren zich op dinsdag 10 oktober voor de jury. De winnaars krijgen op vrijdag 17 november per categorie een op maat gemaakte promovideo over hun eigen zaak en een passende award. (P.A.)

The post Raad voor Lokale Economie reikt awards uit is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Buurtbewoners genieten van Rammstein met zelfgebouwde stellingen: “Zelf voor ambiance zorgen in plaats van zagen”

De sfeer zat er goed in bij de gasten van Luc en Monique uit Oostende donderdagavond. Hun tuin grenst aan de Oostendse evenementenweide waar Rammstein gisteren optrad. Ze konden van dichtbij de opbouw volgen en Luc bouwde ondertussen zelf zijn eigen VIP-tribune, zitplaatsen inbegrepen. “We maken er hier ook een feest van.”
The post Buurtbewoners genieten van Rammstein met

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Voetbalbond verontschuldigt zich voor verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen”

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne met de slogan ‘Dynamisch is troef’

In Lo-Reninge maakte Team Dynamisch op een originele manier de lijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De inwoners kregen een enveloppe met een spel speelkaarten in de brievenbus, samen met een kaart met foto van de tien kandidaten van Team Dynamisch. Een originele hint naar hun verkiezingsslogan ‘Dynamisch is troef’.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne

Lees meer »