Janne Vermeulen start unieke multidisciplinaire groepspraktijk op in Staden: “Teamwork staat hier centraal”

Kinesiste Janne Vermeulen (29) opende begin augustus Praktijk@Motion, een multidisciplinaire groepspraktijk. De praktijk wil in samenwerking tussen de diverse disciplines hun patiënten de beste en meest complete behandeling aanbieden. Praktijk@Motion is meteen uniek in Groot-Staden.

Janne Vermeulen startte als kinesiste op zelfstandige basis bij groepspraktijk Kine Don Bosco in Torhout. “Tijdens de coronacrisis was de praktijk zes weken gesloten”, vertelt Janne. “Ik had toen tijd zat om na te denken en besloot om de stap naar een eigen praktijk te zetten. Ik startte in 2021 halftijds een eigen praktijk in een pand in de Diksmuidestraat en was ook nog halftijds aan de slag bij Kine Don Bosco. Ik kon evenwel heel vlug voltijds mijn agenda in Staden vullen, terwijl er ook redelijk snel werk was voor een extra kinesiste. Het was mijn ultieme droom om een multidisciplinaire groepspraktijk op te starten.”

Diverse disciplines

Begin augustus kon Janne die droom waarmaken. “Ik kocht dit pand in de Bruggestraat, waar kinesist Marc Wydooghe vroeger zijn praktijk en woonst had. Mijn mémé werd vroeger nog behandeld door Marc. De cirkel is dus rond”, glimlacht ze. De woning werd grondig gerenoveerd. Zo werd onder andere de vloer vervangen, kwam er een nieuw dak en werden ook de loodgieterij en de elektriciteit vernieuwd. De benedenverdieping wordt volledig ingepalmd door de kinepraktijk.

Naast Janne zijn ook Marthe Bernaert en Delphine Mahieu als kine actief in de praktijk. “De bovenverdieping biedt onderdak aan diverse disciplines. Gijs Vermeulen, mijn broer, biedt er zijn diensten aan met Dental Labo Vermeulen. Hij staat in voor het herstellen en reinigen van tandprotheses en het maken van volledig gebitten in samenwerking met de tandarts. Nell Courtens is diëtiste en diabeteseducator en volgde ook een opleiding voeding en sport. Ze begeleidt sporters op een wetenschappelijk onderbouwde manier om hun prestaties tot het hoogst haalbare niveau te tillen. Justine Tilleman is onze lifecoach. Ze geeft assertiviteitstraining, is voeding- en afslankingscoach en werkt daarnaast ook als studiecoach en stress- en burn-outcoach. Podologe Maxine Pype staat in voor voetverzorging, nagel- en huidbehandeling en gang- en loopanalyse. Psychologisch consulente Eline Vandamme werkt onder andere rond faalangst, stressklachten en burn-out, depressieve gevoelens en piekeren.”

Samen sterk

Elke discipline beschikt over een eigen consultatieruimte. “Het is niet de bedoeling dat elke discipline op zijn eilandje zit, maar dat we onder het motto ‘samen sterk’ als team de beste en meest complete behandeling aanbieden aan onze patiënten. Samen weet je immers meer en kan je ook meer bereiken. Teamwork staat bij ons centraal. De zorgverleners uit onze praktijk volgen ook geregeld extra bijscholingen en opleidingen om de beste zorg te garanderen.”

Uniek concept

Janne biedt met de groepspraktijk een uniek concept in Groot-Staden aan. “Overigens is er nog ruimte voor andere disciplines in onze praktijk. Het zit er dus dik in dat er binnen afzienbare tijd nog specialisaties bijkomen. Naar de toekomst toe willen we ook workshops en groepslessen organiseren in Praktijk@Motion rond bijvoorbeeld mindfulness of core stability, die kunnen aangepast worden aan bepaalde doelgroepen. Ik denk bijvoorbeeld aan oefeningen die gericht zijn op vijftigplussers.”

“Samen weet je meer en kan je meer bereiken”

Op vrijdag 17 november staat er een opendeurdag gepland in Praktijk@Motion, om kennis te maken met de praktijk en de diverse zorgverleners. “Uiteraard hoort daar ook een hapje en een drankje bij.”

Praktijk@Motion bevindt zich in de Bruggestraat 34. Er wordt enkel op afspraak gewerkt. Meer info via 0491 07 49 17, via [email protected] en via de Facebookpagina Kinéatmotion

The post Janne Vermeulen start unieke multidisciplinaire groepspraktijk op in Staden: “Teamwork staat hier centraal” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

ROYALTYCHECK. Camilla wordt distelkoningin, Frederik en Mary doen het traditioneel in Groenland

De Britse koningin Camilla heeft de hoogste onderscheiding in Schotland gekregen. Ze is nu… de distelkoningin. De Deense koningin Mary maakte een verre reis met koning Frederik, maar ze bleven daarbij toch binnen hun koninkrijk. En koningin Máxima trok naar een gemeente waar ze de vlucht van inwoners proberen te stoppen. Dit en meer viel deze week op in royaltyland.

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »