Genieten van Franse chansons, kaas en wijn in zaal Lindelei

Het gospelkoor Sonore verzorgt op zaterdag 14 en zondag 15 oktober in zaal Lindelei een concert met Franse chansons: Si on chantait. Aansluitend is er een kaas- en wijnfestijn.

Het koor ontstond uit het kerkelijk koor Sint-Lucia en werd in 1990 opgericht als een onafhankelijk vierstemmig gemengd koor. Het staat al die jaren onder de leiding van Johan Delaere. “Bijna elk jaar werkten we met het koor een project uit rond een bepaald thema”, zegt Johan. “Ons koorpopconcert van 1994 zorgde voor een grote verrassing in de koorwereld en in 1998 kwam Sonore voor de dag met The glory of gospel, een concert met negrospirituals en gospels. Het bleef niet bij dit ene concert, want we specialiseerden ons verder in gospelmuziek. Uitstraling was hierbij zeker een belangrijke factor en dit resulteerde nog tot op vandaag in een reeks concerten in gans Vlaanderen.”

Franse chansons

Het Sonore-koor bleef naast de gospeloptredens ook workshops voor iedereen en themaconcerten verzorgen. “Dit jaar kozen de koorleden voor een programma met Franse chansons. We maakten een selectie uit de mooiste chansons, die de meesten onder ons nog zullen herinneren: Les Champs Elysées van Joe Dassin, L’oiseau et l’enfant van Marie Myriam die daarmee het Eurovisiesongfestival in 1977 won, Si on chantait van Julien Clerc, Désenchantée van Mylène Farmer, L’important c’est la rose van Gilbert Bécaud, Je veux van Zaz en verder nog nummers van Edith Piaf, Stromae, Gilbert Bécaud, … Alle nummers bewerkte ik overigens zelf.” Dirigent Johan Delaere studeerde aan het Conservatorium in Gent, waar hij zeven eerste prijzen behaalde.

Je kunt op zaterdag 14 oktober om 19 uur en op zondag 15 oktober om 11 uur niet alleen genieten van Franse chansons, maar ook van de heerlijkste kazen met een glaasje wijn. Het aantal plaatsen is beperkt, daarom kan enkel worden ingeschreven via de website van het koor.

Meer informatie en inschrijven: www.koorsonore.be.

The post Genieten van Franse chansons, kaas en wijn in zaal Lindelei is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Appartement onbewoonbaar na keukenbrand in Westkapelle

Maandagavond rond 23 uur is brand uitgebroken in de keuken van een appartement in de Westkapellestraat in Westkapelle bij Knokke-Heist. De schade in de keuken is groot waardoor het appartement onbewoonbaar is.
The post Appartement onbewoonbaar na keukenbrand in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

En plots is het de Vlaamse formatie die stroef loopt: “Voor onze gevoeligheden is echt nul respect”

De federale ‘boemeltrein’ is net weer vertrokken, maar nu staat de Vlaamse trein weer vast in een tussenstation. CD&V kraakt de ‘landingsnota’ van Matthias Diependaele (N-VA) af, en ook voor Vooruit scoort die een dikke buis. “N-VA geeft ons het gevoel dat ze ons gewoon niet in deze coalitie willen.” Ondertussen verliest de Vlaamse formatie kostbare tijd en kruipt de

Lees meer »

Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme”

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september organiseert de Heemkring Oostkamp een aantal geleide wandelingen in het kasteeldomein De Woesten in Waardamme.
The post Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust”

Bistro St-Blasius in Rumbeke sluit op 13 oktober definitief de deuren. Uitbaters Sébastien De Smedt en Nana Brigou openen begin november met hun dochter Kimsy en schoonzoon Sasha een ontbijt- en lunchbar en take away in Oostduinkerke-Bad.
The post Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust” appeared first on

Lees meer »

KIJK. Dit is de eerste kaas in België gemaakt zonder melk of koe: “Noem het en wij kunnen het maken”

Een Gents bedrijf is erin geslaagd om kaas te maken zonder koeien of melk. Ze gebruiken daarvoor caseïne oftewel melkeiwit, dat is nagemaakt in een laboratorium. Het bedrijf Those Vegan Cowboys wil zo zorgen voor minder weides vol koeien, aangezien die broeikasgassen uitstoten. Ze maken verschillende kazen: feta, mozarella en zelfs camembert. Al mogen die momenteel nog niet geproefd worden.

Lees meer »