Bij aankoop huisdier heb je voortaan een jaar garantie: “Baasje blijft beschermd als aangeboren problemen later opduiken”

Vandaag, op Werelddierendag, wordt een wet gestemd die de garantie voor de koper van levende dieren van zes maanden naar één jaar brengt. Bevoegd staatssecretaris voor Consumentenzaken Alexia Bertrand (Open Vld), auteur van het wetsontwerp, wil daarmee consumenten meer duidelijkheid bieden. Dierenverkopers vrezen dat zij verantwoordelijk worden voor zaken waar ze geen vat op hebben.

Meer krantenkoppen in België

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Er stonden heel wat straffe renners aan de start op het WK… Maar eentje bleek nog net iets straffer…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening

De Pittemse studentenclub Pallieter bestaat dit jaar 60 jaar en is nog altijd zeer levendig. Zeven schachten – Robbe Brabants, Chloë Cooman, Sarie Crombez, Justine Devos, Quincy Jonckheere, Niels Martain, en Michelle Velghe – worden op zaterdag 5 oktober ontgroend.
The post Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hubert, die “niet bezig is met zichzelf”, voor Europese clash met Sociedad: “Zal pas heel tevreden zijn als we goed spelen én winnen”

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Dropte Rusland ‘vader van alle bommen’ in Oekraïne?

Beelden van een immense ontploffing in het Oekraïense Vovchansk leiden tot speculatie over het type bom dat Rusland daar inzet. Pro-Russische bloggers stellen dat het gaat om de krachtigste niet-nucleaire bom van Rusland, maar een woordvoerder van het Oekraïense leger spreekt dat tegen.

Lees meer »

CEO van Bayern speecht na verlies tegen Villa 5 minuten voor Kompany: “We zijn blij dat je bij ons bent”

Het gebeurt zelden dat een absolute topclub na een pijnlijke nederlaag de trainer zó opvallend in bescherming neemt. Het gebeurde gisteravond niettemin bij het traditionele diner van Bayern München. CEO Jan-Christian Dreesen stond op en gooide bloemetjes naar Vincent Kompany. Wat zeggen we? Een ganse ruiker. Alles samen duurde de toespraak — met veel euh’s en veel herhalingen van hetzelfde

Lees meer »

Jacky Lafon haakt af voor ‘Winter Wonderland’ en wordt vervangen door extra internationale acts: “Ik heb nood aan rust en doe drie maanden niets!”

Tijdens ‘Winter Wonderland’, de nieuwe wintervariété van Het Witte Paard in Blankenberge, zal Jacky Lafon niet te zien zijn. De drukke zomer heeft haar tol geëist op Jacky Lafon. De vrolijke namiddagrevue ‘Jonger dan je denkt’ speelde 26 keer voor volle zalen. Haar batterij is plat en daarom doet ze de komende drie maanden niets. Enkel maar rusten, waaronder in

Lees meer »

Kinderkledingzaak Lis & Lou omgetoverd naar een unieke beleveniswinkel voor ouders en kinderen

Twee jaar geleden opende Deborah Carrein (35) aan Ten Akkerdreef haar betaalbare kinderkleding concept Lis & Lou, vernoemd naar haar twee dochters Alice (8) en Cilou (5). “In tijden dat fysieke kinderwinkels verdwijnen uit het straatbeeld pak ik net uit met iets unieks: een magische inrichting.” Ontdek de vernieuwde winkel met mooie kortingen en prijzen tijdens het opendeurweekend.
The

Lees meer »

“Imago van Vlaams Belang veranderen”: waarom deze Antwerpse vrouwen met migratieachtergrond opkomen voor radicaal-rechts

"Vlaams Belang is er ook voor de Vlaming die niet in Vlaanderen geboren is." Dat zeggen twee vrouwen met een migratieachtergrond die opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Lier en Wijnegem. In de Vlaamse centrumsteden heeft ongeveer 1 op de 7 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen een migratieachtergrond. Dat blijkt uit een onderzoek aan de UGent. Linkse partijen zetten veel meer in

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »