Unicum in Amerikaanse geschiedenis: Republikein Kevin McCarthy weggestemd als voorzitter van Huis van Afgevaardigden

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zijn voorzitter, de Republikein Kevin McCarthy, weggestemd. 216 afgevaardigden – 208 Democraten en acht Republikeinen – stemden voor de motie over de afzetting van McCarthy die werd ingediend door de radicale Republikein Matt Gaetz, 210 afgevaardigden – allemaal Republikeinen – stemden tegen.

Meer krantenkoppen in België

Vijfjarig kind gedood door hyena in Kenia

In Kenia is een vijfjarig kind gedood door een hyena. Dat meldt de Kenya Wildlife Service (KWS) van het Oost-Afrikaanse land donderdag. De dienst belooft “de toenemende aanvallen” van de carnivoor te bestrijden.

Lees meer »

“Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 49 doden en 219 gewonden nadat Rusland raket afvuurt op leercentrum en ziekenhuis

Zeker 49 mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen volgens de laatste cijfers ook zeker 219 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

Gruwel na gruwel komt naar boven in zaak van zwaar mishandeld Nederlands pleegmeisje (10): “Aan stroomdraden vastgebonden in kooi”

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders. De pleegmoeder -en vader staan terecht voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Het gaat om een horrorzaak. In de rechtbank komt donderdag het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37)

Lees meer »

Heat’s verse sauzen vanaf nu te vinden in Delhaize St. Rochus en in de automaat aan De Menenpoort

Macy Vanneste (29) uit Lauwe begon in 2020 met Heat. Op de parking aan de Lendakkerlaan verkoopt ze vers bereide maaltijden uit een automaat. De afgelopen vier jaar is Heat flink gegroeid. Het aanbod omvat nu meerdere automaten, een webshop, catering en retail, én is ook uitgebreid. Met sinds kort vijf verse sauzen: Spagheati, Arrabiata, Mac No Cheese, Thai Curry

Lees meer »

Collega’s uit ‘Thuis’ reageren fel op uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck: “Geen sprake van angstcultuur bij ‘Thuis’”

Het Thuishuis, het productiehuis achter de VRT 1-soap ‘Thuis’ reageert op de uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck over de angstcultuur die heerst op de set. Ook collega-acteurs Katrien De Ruysscher en Wim Stevens zijn fel voor de uitspraken van Van den Broeck: “Ik wil met klem tegenspreken dat er op de set van ‘Thuis’ een angstcultuur heerst.”

Lees meer »