Effectieve celstraf voor dertiger die wielertoerist met matrak te lijf gaat

Een 33-jarige man uit Koksijde heeft tien maanden effectieve cel gekregen voor een zwaar geval van verkeersagressie. De man ging langs de IJzer in Diksmuide een wielertoerist met een matrak te lijf en sloeg die in de buik. Volgens zijn verklaring omdat de wielertoerist had geslagen op zijn getunede wagen.

De feiten deden zich voor op 23 augustus vorig jaar op de IJzerdijk in Diksmuide. Twee wielertoeristen reden er naast elkaar op de weg toen de Koksijdenaar er in zijn wagen kwam aangereden. Voorbijsteken was op dat moment niet mogelijk, dus claxonneerde de dertiger uit Koksijde. Volgens de automobilist weigerden beide wielertoeristen daarop om achter elkaar te rijden. Toen hij alsnog voorbijstak reed hij een van de wielertoeristen licht aan. Het slachtoffer reageerde door een tik te geven op de wagen. De dertiger reageerde als door een wesp gestoken, zette zijn wagen aan de kant en stapte uit met een uitschuifbare wapenstok, een soort matrak. Daarmee deelde hij een harde slag uit in de buik van de wielertoerist, die een blauwe plek en schaafwonde opliep.

Onder invloed van drugs

De man vluchtte nadien weg maar tot verbazing van de intussen opgetrommelde politie kwam hij plots terug aangereden met zijn wagen. De man bleek onder invloed van drugs te rijden en kreeg van de politierechter al 90 dagen rijverbod waarvan 67 met uitstel, 3.200 euro boete met uitstel en hij moet zijn vier proeven opnieuw afleggen. Voor de feiten van verkeersagressie kreeg hij nu een effectieve celstraf van tien maanden opgelegd. Zijn advocaat had op meer mildheid gehoopt. “Het waren de wielertoeristen die hem hinderden en niet andersom. En pas toen ze een slag uitdeelden op zijn getunede wagen, wat heel gevoelig ligt bij hem, kookte zijn potje over. Die wapenstok was ook niks meer dan een attribuut van zijn airsoftuitrusting.” (JH)

The post Effectieve celstraf voor dertiger die wielertoerist met matrak te lijf gaat is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Overweeg openbaar vervoer of de fiets en volg strikt de route-info op parkeertickets: zo raak je in het festivalpark in Werchter 

Festivalorganisator Live Nation en de lokale politie roepen iedereen die naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat op om zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Door de aanhoudende regen is maar 70% van de parkings in de omgeving van Werchter beschikbaar. Wie al een parkeerticket heeft gekocht, kan dat zeker gebruiken. "Maar we vragen mensen

Lees meer »

Grandioze uitzichten beleven vanop unieke locaties

Heb jij al de Warandetoren in Middelkerke, de Sint-Maartenskerk in Kortrijk of het Klankpanorama in Dranouter bezocht? Dankzij het project Horizon 2025 van de provincie West-Vlaanderen en Westtoer openden de voorbije jaren overal in de provincie uitkijkpunten.
The post Grandioze uitzichten beleven vanop unieke locaties appeared first on KW.be.

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »