Poperingenaar Lukas Outtier wint halve marathon in Brussel: “Fantastisch om als eerste over deze mythische finish te komen”

Hij stond in Brussel voor het eerst aan de start van een halve marathon en meteen was het prijs voor langeafstandsloper Lukas Outtier. De 27-jarige Poperingenaar finishte in 1 uur 11 minuten en 12 seconden.

Lukas Outtier (27) is leerkracht en komt uit Poperinge. Hij is aangesloten bij Olympic Brugge en verder is hij trainer bij AC Hoppeland, waar hij twee keer per week training geeft aan langeafstandslopers van alle leeftijden. Zondag liep hij zijn eerste halve marathon in de hoofdstad. Deze nieuwe afstand legde hem geen windeieren, want hij kwam als eerste over de meet op een totaal van bijna 5.000 lopers. “Het was een pittig parcours, er was geen meter vlak”, vertelt Lukas. “Na vier kilometer liep ik al alleen. Halverwege zat ik op het schema van 1 u. 08’, maar op het einde zat ik tegen de krampen aan. Achter mij was het verbrokkeld, mocht er zich een groep kunnen vormen, was het wellicht een ander verhaal. Uiteindelijk finishte ik in 1 u. 11’12”. De eerste achtervolger was de Fransman Nicolas Fiessinger op 1’14”. Augustin Crismer vervolledigde het podium op 1’48”.”

Mythische finish

Het was zijn eerste halve marathon. “Ik liep jarenlang 1.500 en 5.000 en sinds enkele jaren ook de 10.000 meter. Het was niet mijn makkelijkste seizoen tot nu toe. Voor Brussel had ik echter keihard gewerkt en ik was wel ambitieus voor een mooie eindnotering en eindtijd. De eerste plaats is fantastisch, zeker als je over de mythische finish in het Koning Boudewijnstadion komt. Het smaakt zeker naar meer, ik denk dat ik in maart zal meedoen aan het BK halve marathon in Gentbrugge, waar ik dan mijn persoonlijke besttijd wil scherper stellen.”

Veldloopseizoen

Daags na zijn triomf startte Lukas zijn nieuwe trainingsweek. “Normaal zijn dat zeven tot negen looptrainingen per week. Na Brussel beperkte ik me maandag tot aquajogging. De komende weken bereid ik me voor op het veldloopseizoen en deze winter ga ik weer naar Afrika op hoogtestage. Eind oktober starten de eerste CrossCups en hoop ik een mooi resultaat op het BK in Hulshout”, aldus Lukas Outtier, die gecoacht wordt door Arne Dedrie. (API)

The post Poperingenaar Lukas Outtier wint halve marathon in Brussel: “Fantastisch om als eerste over deze mythische finish te komen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen

De E40 richting Calais werd vrijdagmiddag anderhalf uur afgesloten in Oostduinkerke. Een vrachtwagen kwam er in schaar te staan in de berm na een botsing met een auto. Alle verkeer moest de afrit Oostduinkerke verlaten.
The post Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK (21u). Mbappé over Ronaldo: “Hij is een legende, maar we hopen morgen te winnen” – Martínez: “Frankrijk is meer dan Mbappé”

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinale op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor?

Lees meer »

Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »