Contract met parkeerbedrijf zadelt Wervik op met verlies van 15.000 euro

Het contract met het parkeerbedrijf Parko uit Kortrijk leidt voor de stad Wervik tot een jaarlijks verlies van maar liefst 15.000 euro. Het is zeer de vraag of het contract zal worden vernieuwd. Kortparkeren in de blauwe zone is gratis maar wie zijn parkeerschijf niet legt, riskeert een verkeersbelasting van dertig euro.

Tijdens de gemeenteraad vroeg Bert Verhaeghe (Team 2030) wat voor de stad de plannen zijn met Parko waarvoor de stad jaarlijks 15.000 euro betaalt. “We hebben andere pistes in gedachten”, aldus schepen van Mobiliteit Tom Durnez (CD&V). “We doen het in de toekomst deels met eigen personeel of in samenwerking met een aangrenzende gemeente (Menen werkt samen met Vinci Park, red). Parko is voor ons na aftrek van alle kosten voor de verwerking en rekening houdend met de inkomsten uit boetes verlieslatend. Parko komt twee halve dagen per week, telkens met twee parkwachters. We betalen een dubbele personeelskost voor evenveel controles.”

Dat Parko komt controleren met twee parkwachters heeft zijn reden want er was destijds agressie tegen een parkwachter en sindsdien stuurt Parko na overleg met de directie en vakbonden twee parkwachters tegelijk. “Met de inning van de retributies wordt de inzet van personeel niet terugbetaald”, zegt Tom Durnez.

“Dat is toch wel straf”, reageert fractieleider Sanne Vantomme (N-VA). “Door het contract met Parko werden de retributies verdubbeld van 15 naar 30 euro en is dan ten laste van de burger.”

Het contract met Parko werd afgesloten toen Vooruit een meerderheid vormde met de stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project (Team 2030 werd de nieuwe naam, red). Ondertussen kwam het tot een bestuurswissel. “Controles door eigen personeel laten doen, gaat niet lukken”, oordeelt gewezen schepen van Mobiliteit Bart Pynket (Team 2030). “We zijn met Parko in zee gegaan omdat er geen andere optie was.”

Nog opmerkelijk: Tom Durnez noemt zich een ‘koele minnaar’ van Parko. “Het kost altijd maar meer en meer en het betaalt zichzelf niet terug”, zegt hij. “Er zijn te weinig controles en dat blijkt ook uit de cijfers.” (EDB)

The post Contract met parkeerbedrijf zadelt Wervik op met verlies van 15.000 euro is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wit-Rusland verleent gratie aan terdoodveroordeelde Duitser

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verleent gratie aan een Duitser die in het land ter dood veroordeeld werd voor “terrorisme” en “huurlingenhandel”. Dat heeft hij dinsdag beslist, meldt het staatspersagentschap Belta. De Duitser had eerder een vraag tot gratie naar de president gestuurd, aldus de Wit-Russische geheime dienst KGB.

Lees meer »

Brecht en Jamaica leggen afstand van Kortrijk naar Parijs per kajak af: “Alle krachten zijn eruit geperst”

Brecht Vierstraete (27) en Jamaica Crevits (41) hebben hun doel bereikt. Ze legden de afstand van Kortrijk naar Parijs per kajak af. Daarmee zamelden ze geld in voor de afdeling niet-aangeboren hersenletsels van het AZ Groeninge. “Echt alle laatste krachten zijn eruit geperst”, klinkt het.
The post Brecht en Jamaica leggen afstand van Kortrijk naar Parijs per kajak af:

Lees meer »

“Als vurige fans blijven we erin geloven”: gejuich en gevloek in thuisstad Emma Meesseman na tweede olympisch verlies

In de thuisstad van Emma Meesseman en Elise Ramette leven ze op hoop na het tweede olympisch verlies van de Belgian Cats donderdagavond. “Dit keer speelden ze wel een beirematch”, klonk het voor de schermen van het sportcentrum.
The post “Als vurige fans blijven we erin geloven”: gejuich en gevloek in thuisstad Emma Meesseman na tweede olympisch verlies appeared

Lees meer »

Nadine leeft met donororganen, Marc dankzij een medische studie: “Telkens ik denk aan wat onze zoon Kevin te wachten staat, moet ik wenen”

Wie eens echte levenskunstenaars bezig wil zien, kijkt naar Nadine en Marc. “Wij hebben allebei een tienjaarsabonnement op het UZ in Gent, mét verlengingen”, lacht zij. “Maar hé, met compassie zijn we niks.” Er is wel één groot pijnpunt: haar aandoening is erfelijk. Zoon Kevin keerde erdoor terug uit zijn tweede thuisland Taiwan.

Lees meer »

Oekraïense atleten jagen olympische droom na temidden oorlogsnachtmerrie: “Het leger of de Spelen, ik moest sowieso blijven trainen”

Ze verloren vrienden, moesten trainen in erbarmelijke omstandigheden of leefden onder Russische bezetting, maar toch zijn ze erbij in Parijs. Synchroonzwemsters Maryna (23) en Vladyslava (23) Aleksiiva en hoogspringer Andriy Protsenko (36) zijn drie van de 140 Oekraïense atleten op de Olympische Spelen. Hun leven is getekend door dezelfde gruwel – de oorlog in hun land, hun verhaal is er

Lees meer »

Niet “zomaar” hoofdpijn: 15 procent van de bevolking heeft migraine, dit moet je weten over die ziekte

15 procent van de volwassen bevolking heeft last van migraine. Bij kinderen gaat het om 10 procent. Hoge cijfers, en toch blijven het stigma en de onwetendheid groot. Hoe kan je migraine herkennen? Wat zijn de typische symptomen, en wat is het verschil met clusterhoofdpijn? In ‘#weetikveel’ beantwoordt neuroloog Annick Verstappen de meest prangende vragen over de hersenaandoening.

Lees meer »

“Ik rook en zag dingen waar je niet te veel over mag nadenken”: triatlete Vermeylen over veelbesproken waterkwaliteit Seine

Ze doken dan toch de Seine in. Vanochtend gingen de triatlons bij de mannen, één dag later dan gepland, en de vrouwen van start met het zwemmen in de voldoende proper bevonden rivier. Triatlete Jolien Vermeylen ondervond aan den lijve dat de waterkwaliteit toch bedenkelijk was. “Dat de veiligheid van de atleten zou primeren, is ‘bullshit’.”

Lees meer »

Arthur De Sloover wint met Red Lions ook van Nieuw-Zeeland

De Belgische hockeymannen (FIH-4) hebben zondag ook hun tweede groepswedstrijd op de Spelen in Parijs gewonnen. Nieuw-Zeeland (FIH-10) werd met 2-1 verslagen. Zaterdag waren de Red Lions al met 2-0 te sterk voor Ierland (FIH-11).
The post Arthur De Sloover wint met Red Lions ook van Nieuw-Zeeland appeared first on KW.be.

Lees meer »