Labradoodle Tesla (9) overleeft zware kamerbrand in Ichtegem niet: “Dit doet ons nog het meeste pijn”

In de Zuidstraat in Ichtegem brak dinsdagochtend een zware brand uit in een kamer van een woning. De kamer brandde volledig uit en het huis is onbewoonbaar door de vele rook- en waterschade. Erger voor de drie bewoners is dat hun Labradoodle Tesla (9) de brand niet overleefde. “Toen mijn papa de brand opmerkte en binnenging, lag Tesla al dood aan de deur”, zucht zoon Michiel Dobbels (26). “Hij wou haar nog reanimeren, maar dat lukte niet meer. Haar verlies doet ons nog het meeste pijn.”

De zware brand werd rond 10 uur opgemerkt toen de vader des huizes thuis kwam in zijn woning, op de hoek van de Zuidstraat met de Oude Heirweg in Ichtegem. Bij het naderen van zijn woning merkte hij een stevige brandlucht op en meteen daarna een grote rookpluim aan de achterkant van de woning. De man belde onmiddellijk de hulpdiensten op, die massaal ter plaatse kwamen.

Oplaadbare lamp

“De melding kwam binnen van een uitslaande woningbrand en daarom vertrokken onmiddellijk twee voertuigtreinen met mensen en materiaal van posten Gistel, Torhout en Oostende”, zegt brandweerluitenant Francis Vermote. “Uiteindelijk bleek het niet om een uitslaande brand te gaan. De brandhaard werd gevonden in een slaapkamer op een soort overloop op een tussenverdieping. Die kamer brandde volledig uit. Volgens de eerste vaststellingen lag daar een oplaadbare hoofdlamp op te laden ter hoogte van een bed. Vermoedelijk ontstond een oververhitting of kortsluiting en zette dat het textiel er rond in brand. De brandschade bleef beperkt tot die ene kamer, die volledig uitbrandde. In het huis is wel veel rook- en waterschade en daarom is ze tijdelijk onbewoonbaar.”

Labradoodle Tesla

Meteen na zijn ouders kwam ook zoon Michiel Dobbels (26) ter plaatse. “Ik hoorde dat ons huis onbewoonbaar is, maar dat valt op te lossen”, zegt hij. “Veel erger is dat onze Labradoodle Tesla in de brand is gebleven. Tesla was ons troeteldier en al bij ons van toen ze pup was. We kunnen ons niet voorstellen hoe angstig ze geweest moet zijn. Wellicht probeerde ze nog te vluchten, maar is de verstikkende rook haar fataal geworden. Mijn papa vond haar toen hij thuiskwam en de deur opende. Ze lag aan die deur en zag al volledig zwart. Hij heeft nog geprobeerd om haar te reanimeren, maar het was duidelijk dat alle hulp te laat kwam. Haar verlies doet ons het meeste pijn. Wellicht zullen we nu tijdelijk bij familie of in de gerenoveerde schuur naast ons huis verblijven. Ons huis dateert al van eind de 19de eeuw, maar werd volledig opgeknapt door mijn ouders.”

Ook een noodplanningsambtenaar van de gemeente Ichtegem kwam ter plaatse om eventueel te kijken voor onderdak voor de bewoners. Tijdens de brandweerinterventie was de Zuidstraat lange tijd afgesloten. (JH)

The post Labradoodle Tesla (9) overleeft zware kamerbrand in Ichtegem niet: “Dit doet ons nog het meeste pijn” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Jumbo-baas blijkt al sinds 2014 betrokken bij witwaspraktijken: ook bedrijfstop én familie waren op de hoogte

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Fernand maakt kunstwerkjes met brokstukken gecrashte bommenwerper: “Het is belangrijk dat wij lessen uit het verleden koesteren”

Het verhaal van de crash van de Amerikaanse bommenwerper B-24 Liberator die op 24 juni 1944 crashte tussen Wulpen en Oostduinkerke werd op een bijzondere manier weer actueel. Dat kwam door een toevallige vondst van Guy Marteel, een gepassioneerde metaaldetectorist. Kunstenaar Fernand Vanderplancke zorgde voor de kers op de taart en maakte van de gevonden brokstukken unieke kunstwerkjes met een

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »