Voor NVAPlus kan afwerking van begraafplaatsen in Dadizele en Moorslede beter: “Voor dit budget echt onvoldoende”

Halfweg oktober vindt de inhuldiging van de nieuw aangelegde begraafplaatsen in Dadizele en Moorslede plaats. Voor het lokaal bestuur een zware investering van ruim 600.000 euro. Voor NVAPlus kan de afwerking van de begraafplaatsen beter. “We zijn verbaasd om vast te stellen dat de afwerkingsgraad voor dit budget echt onvoldoende is”, aldus Gert-Jan Hovaere.

Gert-Jan Hovaere kaartte op de gemeenteraad enkele bezorgdheden en opmerkingen aan. “Te beginnen met de toegankelijkheid”, zegt Gert-Jan. “Om de begraafplaats te bereiken moet men langs de nieuwe muurconstructie via een poortje op het domein. Het poortje is tweedelig waarvan de rechterzijde vergrendeld is met een spil.”

“Als het poortje dicht wordt gedaan is het onmogelijk om met een rolstoel of rollator de begraafplaats te betreden. Ouderen zijn dan ook niet meer zo mobiel om die spil daar gemakkelijk uit te krijgen”, klinkt het. “Dat poortje zal enkel dicht zijn in geval van een uitvaart om dit een meer intiemer karakter te geven”, reageert schepen Sherley Beernaert (STERK).

Groenonderhoud

“Het tweede aspect is het groenonderhoud”, vervolgt Gert-Jan. “Er is gekozen voor grindgazon tussen de graven. Rond sommige graven staan er geen boordstenen, wat ervoor zorgt dat de grasmachine het gras niet mooi kan maaien. De keuze voor grasgrind is geen gepaste keuze voor deze locatie”, meent Hovaere.

“Dit betekent ook veel onderhoud voor onze groendienst. Hoe zal dit ingepland worden bij de eigen diensten en welke planning is voorzien? We merken al dat de diensten nu al overladen zijn met werk om de gemeente goed te onderhouden. De grond rond de graven werd niet genivelleerd. Dit is een zeer slordig en onafgewerkt beeld.”

“Grasplinten rond alle grafzerken is uniek”, reageert de schepen Sherley Beernaert. “Dat is nergens in ons land het geval. Het onderhoud doet de aannemer tot oktober volgend jaar, daarna staat onze groendienst hiervoor in. Er is ondertussen een zitmaaier aangekocht. Iedere keer dat er bijzettingen zijn, verzakt die grond. De grond moeten we tijd geven. Het is allemaal nog maar net aangelegd.”

The post Voor NVAPlus kan afwerking van begraafplaatsen in Dadizele en Moorslede beter: “Voor dit budget echt onvoldoende” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Vier doden en tientallen gewonden bij aanval op Oekraïense stad Dnipro – “Oekraïne zal op NAVO-top slecht nieuws krijgen”

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Tegelijkertijd zal Oekraïne zal op de NAVO-top begin

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom zijn de aardbeien dit jaar zo lekker, maar ook zo duur?

De aardbeien zijn fors duurder dan vorig jaar. Voor een bakje van vijfhonderd gram betaal je makkelijk vijf euro, terwijl dat vorig jaar slechts drie euro was. “Maar ze zijn ook lekkerder, en daar is een hele goeie reden voor”, zegt Gert Reijnders van de Linkertse Aardbeienautomaat in Linkhout bij Lummen.

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »