Politie volgt twee Moldaviërs via gestolen gps-toestellen: celstraf met uitstel voor beide dieven

Twee Moldaviërs hadden na een inbraak in Westvleteren niet in de gaten dat de politie hen gewoon aan het volgen was via de gps-toestellen die ze hadden gestolen. De dieven werden in Aalst klemgereden en verschenen voor de Ieperse rechter, die hen een celstraf met uitstel oplegt. “We kwamen naar België om te werken”, aldus de twee kompanen.

Twee inbrekers drongen een ochtend in mei van dit jaar binnen in het bedrijf Deroo langs de Eikenhoekstraat in Westvleteren. De dieven deden dat via een poortje. Het duo maakte vijf dure gps-toestellen buit, samen goed voor meer dan 75.000 euro. Het ging om toestellen die worden gebruikt op landbouwvoertuigen om die zo efficiënt mogelijk te laten rijden op het akkerveld.

Achtervolging

Wat de dieven wellicht niet hadden vermoed, was dat de slachtoffers hen via de toestellen op de voet konden volgen. Ze zagen de gps-toestellen vanuit Westvleteren eerst naar Kortrijk en dan richting Gent gaan. De politie slaagde er uiteindelijk in om de dieven ter hoogte van Aalst klem te rijden. Eén inbreker werd onmiddellijk gevat, de andere kon zich uit de voeten maken. Met hulp van een helikopter en een warmtesensor konden politieagenten de tweede dader ook arresteren.

“Fout begaan”

De onderzoeksrechter plaatste de twee dieven achter tralies en ze verschenen voor de rechter in Ieper. “We kwamen werk zoeken en hebben een fout begaan. We dachten snel geld te kunnen verdienen met de diefstal”, aldus de twee Moldaviërs. De rechter veroordeelde de twee mannen elk tot een celstraf van 20 maanden, waarvan enkel het voorarrest als effectief wordt aanschouwd. Ook krijgen ze een geldboete met uitstel en moeten ze de eigenaars van de gps-toestellen een schadevergoeding van 6.467 euro betalen.

The post Politie volgt twee Moldaviërs via gestolen gps-toestellen: celstraf met uitstel voor beide dieven is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

Politie vindt menselijke resten na verdwijning van twaalfjarige in Australië: “Meisje aangevallen door krokodil”

De Australische politie zegt menselijke resten te hebben gevonden die zouden kunnen overeenkomen met een twaalfjarige tiener die eerder deze week als vermist was opgegeven. Het is niet duidelijk hoe het lichaam van het meisje eraan toe is, maar de politie spreekt van een “gruwelijke” vondst. Mogelijk werd het kind aangevallen door een krokodil tijdens een zwempartij in het noorden

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »