Organisatie Omloop van Vlaanderen in rouw na overlijden van medewerkster Nancy Martyn (48): “Enorm geliefd in rallysport”

De organisatie van de Omloop van Vlaanderen rouwt om Nancy Martyn, een belangrijke schakel voor de organisatie van de rally. De 48-jarige Roeselaarse ontfermde zich jarenlang over het papierwerk. Ze overleed aan een slepende ziekte. “Nancy was erg geliefd bij West-Vlaamse rallyliefhebbers.”

Nancy Martyn overleed maandag na een slepende ziekte waar ze al twee jaar tegen vocht. De 48-jarige autoliefhebster was 26 jaar lang een van de drijvende krachten van de Omloop van Vlaanderen, de rallywedstrijd die in en rond Roeselare wordt verreden. “Nancy deed de administratie voor onze organisatie. Ze bracht de vele documenten in orde zodat het evenement veilig en correct kon plaatsvinden. Zij was heel belangrijk voor ons”, zegt Bert Vander Stichele. Doordat ze ziek was, kon Nancy dit jaar niet helpen bij de organisatie van de rally begin september. “Maar toch belde ze ons om te vragen of ze iets kon doen. Dat typeert haar”, zegt Vander Stichele .

Veiligheidschef

Marc Vandemoortele is al dertig jaar actief binnen de organisatie van De Omloop van Vlaanderen. Hij kent Nancy dus al erg lang. “Voor al het papierwerk rond de wedstrijd moest je bij haar zijn, maar ook op andere rally’s ging ze vaak helpen. Zo was ze onder andere veiligheidschef tijdens de rally van Ieper en hielp ze ook mee aan de Rally van Staden”, vertelt Vandemoortele.

Nancy was bekend en geliefd in de rallywereld. © Stefaan Beel

In de West-Vlaamse rallysport wist iedereen wie Nancy was. “Ze was erg gekend en geliefd. Ik denk dat er geen enkele rallyorganisator is in onze provincie die haar niet kent”, zegt Vandemoortele. Ook de nieuwe generatie medewerkers binnen de Koninklijke Automobielclub Midden-Vlaanderen waardeerde haar inzet en gedrevenheid. “Een geliefd persoon met het hart op de juiste plaats. Dag en nacht stond ze voor iedereen paraat”, zegt Vander Stichele.

The post Organisatie Omloop van Vlaanderen in rouw na overlijden van medewerkster Nancy Martyn (48): “Enorm geliefd in rallysport” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nachtelijke droneaanvallen zorgen voor schade in Rusland en Oekraïne – Moskou meldt verovering dorp in Donetsk

De strijdkrachten van Rusland en Oekraïne hebben in elkaars landen schade aangericht met nachtelijke droneaanvallen. Dat melden beide kanten zaterdag. Moskou zegt daarnaast dat het een Oekraïens dorp in de oostelijke regio Donetsk heeft veroverd. En Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken diens Duitse collega geannuleerd. Dat meldt Berlijn vrijdagavond. Volg hier alle

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Maignan houdt Fernandes én Vitinha van de openingsgoal met twee geweldige saves, ook Kolo Muani kan niet scoren

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

E40 versperd in Oostkamp door verkeersongeval met verschillende voertuigen

Op de E40 gebeurde zondag ter hoogte van Oostkamp een zwaar verkeersongeval. Minstens vijf voertuigen raakten betrokken. Richting Brussel is de snelweg volledig versperd, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeval gebeurde rond 15.55 uur. Op de autosnelweg E40 richting Brussel kwamen ter hoogte van Oostkamp vijf voertuigen in aanrijding met elkaar. Momenteel is de snelweg richting Brussel versperd en

Lees meer »

Van debuut waar hij zelf “verbaasd” over was tot die noodlottige owngoal: het parcours van Vertonghen als Rode Duivel in 10 momenten

Na 17 jaar en 157 caps zwaait Jan Vertonghen (37) af als Rode Duivel. Zijn carrière als international begon in juni 2007 met een “verrassende” basisplek tegen Portugal en eindigde met die jammerlijke owngoal tegen de Fransen. In al die jaren daartussen zorgde recordinternational Vertonghen voor nog veel meer onvergetelijke momenten. Ga zitten voor een trip down memory lane. De

Lees meer »