Koerier van drugsbende die gratis ‘staaltjes’ heroïne uitdeelde aan afkickcentrum krijgt mildere straf na verzet

Een 26-jarige Nederlander heeft voor de Brugse rechtbank dertig maanden cel gekregen, de helft met uitstel, voor zijn rol als koerier voor een grote drugsbende. Erdal B., die werd opgepakt in een Oostendse hotel, kreeg die straf aanvankelijk volledig effectief opgelegd.

Het gerecht kon de bende in kaart brengen na de arrestatie van een koerier eind november 2019. Nederlanders van Noord-Afrikaanse origine schakelden plaatselijke, vaak minderjarige loopjongens in om cocaïne en heroïne aan de man te brengen in Oostende. Koeriers of runners brachten de drugs – veelal per trein – naar de kust.

Gratis staaltjes

Bendeleider Achraf B., in het milieu bekend als ‘Angel’, regelde zijn zaakjes vanuit Maastricht en liet gratis staaltjes uitdelen in de buurt van het Oostendse afkickcentrum MSOC. De bende zou minstens elf kilo heroïne en cocaïne aan de man hebben gebracht, goed voor een opbrengst van 349.000 euro.

In juni 2021 vorig jaar werden 27 betrokkenen veroordeeld. Bendeleider Achraf B. kreeg zes jaar cel. Erdal B., die zijn kat stuurde naar het proces, kreeg dertig maanden effectief. De Turkse Nederlander werd afgelopen zomer opgepakt in een Oostendse hotelkamer, waar hij 120 gram heroïne achter het televisietoestel had geplakt.

Nieuw proces

Vanuit de gevangenis tekende B. verzet aan tegen zijn veroordeling waarna hij een nieuw proces kreeg. “Hij werd door de bende misbruikt en maakte helemaal geen winst”, aldus meester Advocaat Bram Elyn, die met succes aanstuurde op een mildere bestraffing. (AFr)

The post Koerier van drugsbende die gratis ‘staaltjes’ heroïne uitdeelde aan afkickcentrum krijgt mildere straf na verzet is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familienaam wijzigen in Elsene gratis vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het in Elsene mogelijk om je familienaam gratis te veranderen aan een gemeenteloket. Dat kondigt burgemeester Christos Doulkeridis aan op de sociale media. Voorwaarden zijn wel dat je kan kiezen tussen ofwel één van de achternamen van je ouders, ofwel dat je die allebei draagt.

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »