Vlaamse comedy legende Piet De Praitere keert terug met een geurige grapdouche in ‘Ik Ruik Naar Oostende’

Op vrijdag 6 oktober gaat in de Grote Post Oostende de nieuwe voorstelling van Piet De Praitere in première.

Volgend jaar staat hij dertig jaar op de planken. Met een carrière die net zo gevarieerd is als de geuren van de Belgische kuststad Oostende, is Piet De Praitere terug om het publiek te trakteren op een avond vol humor, hilariteit, kwaadheid en onverwachte absurde wendingen. Een punk revolutionair pamflet. Het eerste luik van een lange reeks vragen, in deze moeilijke woelige, rare onzekere tijden. Onconventionele humor die ergens over gaat zonder echt belerend te zijn. Met een licht ontregelend kantje, en een heel eigen smoelwerk. In het jaar 2021 nam Piet De Praitere de gewaagde beslissing om Gent in te ruilen voor de betoverende kuststad Oostende. Een keuze die tot op de dag van vandaag geen moment van spijt heeft opgeleverd. Terwijl het publiek wordt meegenomen op een reis door zijn komische geest, zal de charme van Oostende subtiel doorschemeren in de verhalen die worden verteld. Het zal fungeren als een knipoog naar de plek die De Praitere nu thuis noemt, en als een eerbetoon aan de stad die zijn creatieve ziel heeft verrijkt.

Welkom in jouw dag.

Blij dat je er bent.

Ik zal je niet teleurstellen.

Je hebt ervoor gekozen om jouw dag af te sluiten

met een voorstelling van Piet De Praitere.

Straffe keuze. Juiste keuze ook.

Ik ben het voedsel voor je verhongerd brein.

‘Ik ruik naar Oostende’

Gaat over de drang naar verandering.

Jezelf heruitvinden en toch dezelfde blijven.

Over oud worden en jong blijven.

Over verhuizen, garnalen, Google, Privacy,

woke, inflatie, manipulatie, masturbatie, isolatie,

premies, amfibistische transseksuelen, nog meer garnalen en een ruwharige teckel.

Nu is alles duidelijk, niks is nog duidelijk.

Het zijn rare tijden, moeilijke tijden, woelige tijden.

Het zijn gewoon maar tijden.

Het leven begint als je er klaar voor bent.

OVER PIET DE PRAITERE

Piet De Praitere is schrijver, acteur en stand-upcomedian. Een fabuleuze verteller met een absurde stijl vol gratie en vaardigheid. Onvoorspelbaar en gracieus. Een rasechte performer en oude zak die momenteel zijn tweede jeugd beleeft. Elke generatie heeft afwijkende performers die niet in een hokje te plaatsen zijn. Piet De Praitere is zo iemand. Na zijn theateropleiding stond hij mee aan de wieg van de Vlaamse comedy. Hierdoor komt hij terecht bij Studio Kafka, een humoristisch radioprogramma op Studio Brussel, waarin hij samenwerkte met onder meer Kamagurka. Uit dit programma ontstond zijn eerste typetje Etienne met het open verhemelte. Daarna volgden een tiental avondvullende solo shows en een eigen televisieprogramma ‘Lookalikes’. Als acteur vertolkte Piet verschillende rollen in films en TV-series, zoals Bevergem, De Twaalf, Onder vuur, Nonkels, Chantal, Juliet.. (PADI)

Vrijdag 6 oktober om 20 uur in De Grote Post in Oostende. Info en tickets: www.degrotepost.bewww.garifuna.be

The post Vlaamse comedy legende Piet De Praitere keert terug met een geurige grapdouche in ‘Ik Ruik Naar Oostende’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius

Even paniek in de Basic Fit in Waregem vrijdagavond: enkele sporters dachten dat er rook de zaal binnenkwam en verwittigden de brandweer. Ter plaatse bleek het echter om stoom uit een gesprongen waterleiding te gaan.
The post Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius appeared first on KW.be.

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

Oudere man gereanimeerd in Melle, maar even later toch overleden in ziekenhuis

Op het Gemeenteplein in Melle werd donderdagavond een oudere man levenloos aangetroffen en ter plaatse door de hulpdiensten lange tijd gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar daar overleed hij kort na aankomst. De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden of het om een fietsongeval of een medisch incident gaat.

Lees meer »