Verlichtingsgalerij Coup-de-foudre inviteert kunstenares Malvine Marichal: openingsweekend op zaterdag 21 en zondag 22 oktober

Onder het label ‘Coup-de-foudre’ ontwerpen en vervaardigen Goedel Vermandere en Jan Arickx unieke handgemaakte lichtobjecten uit porselein. Hun prachtig ingerichte woning en zaak vind je al sinds 2009 in de Gentsestraat 17. De kunst van Malvine Marichal is van 21 oktober tot eind november in hun belevingsruimten te zien. De kunstenares zelf zal tijdens het openingsweekend doorlopend aanwezig zijn.

“Ons werk zie je niet in winkels, maar in galerijen. We willen geen massaproductie. Coup-de-foudre is toegepaste kunst” – Goedel

Wat voor Goedel in 2001 begon als een hobby met keramiek, is met haar partner geëindigd in het creëren van exclusieve lichtobjecten, met klanten over heel de wereld. “Ons werk zie je niet in winkels, maar in galerijen. We willen geen massaproductie. Coup-de-foudre is toegepaste kunst. Met onze klanten zoeken we naar de juiste sfeer voor in het pand of de woning. Jan en ik denken vervolgens samen na over het ontwerp. Het volledige proces kan tot wel een jaar duren.”

“Zij kunnen onze belevingsruimten gebruiken en wij krijgen een ander publiek over de vloer. Zo versterken we elkaar” – Jan

Coup-de-foudre zoekt jaarlijks een match met kunstenaars om hun werken bij hen tentoon te stellen. “Zij kunnen onze belevingsruimten gebruiken en wij krijgen een ander publiek over de vloer. Zo versterken we elkaar. Onder meer Nadine Callebaut, Peggy Wauters en Frans Vercoutere hebben hun werk hier geëxposeerd”, legt Jan uit.

Malvine Marichal stelt tentoon

“Ik volgde Malvine Marichal al een tijdje. Toen we naar een tentoonstelling gingen kijken, stak ze erboven uit. We kiezen altijd iemand waarmee we voeling hebben, dat is het criterium, iets dat hier gaat passen en tot haar recht zal komen. Malvine maakt heel fijngevoelig werk. Het is ongelooflijk. Je moet kijken met een vergrootglas om alle magnifieke details te zien”, vertelt Goedel.

“Ik werk vooral met natuurlijke materialen zoals hoorn, bot, gewei, vruchten, enzovoort gecombineerd met oude, doorleefde stukken textiel en gerecycleerde, gerecupereerde draden. Borduurwerk voegt een tactiele dimensie toe. Het maakt het mogelijk om emoties op een subtiele manier uit te drukken. Door het hergebruik van materialen probeer ik een brug te slaan tussen het verleden en het heden”, aldus Malvine Marichal.

Het openingsweekend van de tentoonstelling is op zaterdag 21 en zondag 22 oktober van 10 tot 18 uur. De tentoonstelling blijft tot eind november en is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de galerij of op afspraak. Op Dag van de Ambacht organiseert Coup-de-foudre opnieuw een opendeurdag op 19 november, van 10 tot 18 uur.

The post Verlichtingsgalerij Coup-de-foudre inviteert kunstenares Malvine Marichal: openingsweekend op zaterdag 21 en zondag 22 oktober is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

B&B Stee 23 uit Oostkamp is maandag te zien in ‘Met Vier in Bed’

Maandag 8 juli is B&B Stee 23 te zien in het VTM-programma Met Vier in Bed. In de groene en rustgevende omgeving van het Kampveld ligt B&B Stee 23 in de Papenvijversstraat 23, uitgebaat door Inge Jacobus (51) en Bruno Declerck (53). Zes jaar geleden is de B&B open gegaan na een grondige renovatie van de verschillende gebouwen. Ze hebben

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »