Stomdronken familieleden slaan weerloze man en vrouw in coma: “Eén van de meest walgelijke dossiers die ik ooit zag”

Vier mannen moesten zich maandagmorgen verantwoorden voor de rechtbank in Kortrijk voor poging doodslag. Op 15 juli 2022 takelden ze een man en vrouw toe op de Grote Kring in Kortrijk. Een van de slachtoffers lag zes dagen in coma. Er werden celstraffen tot 40 maanden gevraagd.

“Een van de meest walgelijke dossiers die ik ooit in mijn kantoor zag”, wist meester Vandemeulebroucke te vertellen. Advocaat Van Heeschvelde verwoordde het zo: “Het zijn afschuwelijke feiten. Er zijn slagen uitgedeeld en je ziet het vocht ervan afspatten.”

Zware feiten

Als zelfs de raadsmannen van de beklaagden het al zeggen. Vier mannen, allemaal familie van elkaar, verschenen maandagmorgen voor de rechtbank voor poging doodslag. Op 15 juli 2022 waren ze verzameld in een appartement in de Voorstraat in Kortrijk voor een feestje bij R.R. (29). Een feestje dat buiten, op de Grote Kring, uitmondde in extreem zinloos geweld.

“Ze lieten ons voor dood liggen” – slachtoffer

Toen de 28-jarige broer van R.R. naar huis wilde – hij had intussen ruim een fles whisky en een vijftiental pinten gedronken – werd vanuit het appartement geroepen dat hij moest blijven. Op dat moment passeerden daar ook een man en vrouw. Of er iets gezegd is geweest? Wellicht dat het wat stiller moest. Niemand van de beklaagden die het kan zeggen – ze waren zozeer onder invloed van alcohol. En toch brak de hel los.

Trappen op hoofd

R.R. stormde op het koppel af en sloeg de man met een welgemikte vuiststoot bewusteloos. Ook een neef was intussen beneden gekomen en ook hij sloeg en schopte terwijl hij uitgeteld op de grond lag. Ook de vrouw deelde in de klappen. R.R. gaf haar twee trappen op het hoofd.

Ook een andere neef kwam erop af en stampte de man op zijn hoofd. Die zou ook erger voorkomen hebben. Op een gegeven moment probeerde R. namelijk een bloempot vast te nemen en op het hoofd te gooien. De neef zou de man meegesleurd hebben naar binnen. De slachtoffers werden aan hun lot overgelaten. “Ze lieten ons voor dood liggen”, aldus de vrouw.

“Door de stress kan ik geen kinderen meer krijgen” – slachtoffer

Voor haar en haar man zijn het nog altijd lastige dagen. “We zijn beiden nog in behandeling voor onze psychologische problemen. Door de stress kan ik geen kinderen meer krijgen. Zes maanden lang durfde ik niet meer naar buiten. Nog altijd is het een trauma”, getuigde ze.

Extreem zinloos geweld

Het Openbaar Ministerie meent dat alle vier de beklaagden zich schuldig maakten aan poging doodslag. “Dit gaat om zinloos geweld”, aldus de procureur. “Er ging geen ruzie aan vooraf, nooit was er een oogmerk om te vechten. Toch vielen er zware slagen en schoppen, onder meer op het hoofd met zware letsels, die tot de dood konden hebben geleid.”

Volgens de advocaten van de drie familieleden van R.R. zijn ze enkel schuldig aan slagen en verwondingen. R.R. riskeert 40 maanden cel, zijn broer en een neef ook. De man die op het eind tussenkwam, hangt dan weer een celstraf van 24 maanden boven het hoofd. Allen drukten ze hun spijt uit. Geen enkele van de vier beklaagden kon een verklaring geven voor hun gedrag. Vonnis op 16 oktober. (JDW)

The post Stomdronken familieleden slaan weerloze man en vrouw in coma: “Eén van de meest walgelijke dossiers die ik ooit zag” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene

Zijn leven leest als een spannend avonturenboek en het slothoofdstuk is nog lang niet geschreven. Stefaan Mestdagh van côte à l’os-restaurant Den Roobaert kent ongelooflijk veel mensen én heeft ongelooflijk veel mensenkennis. Maak kennis met deze boeiende verteller.
The post “Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

“Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is ondertussen wereldbekend als merk

Machinebouwer Soenen Technology, dat gevestigd is in de Wijnendalestraat in Beveren – waar men nog uitbreidingsplannen heeft –, bestaat 100 jaar. Dat werd gevierd en de directe toekomst oogt ook rooskleurig. We gingen even om tafel met twee co-CEO’s van het bedrijf.
The post “Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »