Bruggeling (33) ontkent dat hij meisje (15) uit instelling verkrachtte: “Ik dacht dat ze meerderjarig was”

Een 33-jarige Bruggeling ontkent voor de rechtbank met klem dat hij zich vergreep aan een vijftienjarig meisje. “Alles gebeurde met wederzijdse toestemming”, stelde W.A. “En ik dacht dat ze meerderjarig was.” Het openbaar ministerie eist niettemin vier jaar effectieve celstraf.

Op 27 april 2021 stapte een begeleidster van het meisje, dat als slachtoffer van kinderprostitutie in een instelling verblijft, naar de politie. Naar eigen zeggen was het meisje zes dagen eerder verkracht door Bruggeling W.A. (33), maar een huisarts kon daar geen sporen van vaststellen.

Te sterk

Het meisje had W.A. leren kennen via een vriendin. Volgens het meisje was er geen sprake van een seksuele relatie en zou de Bruggeling zich in de slaapkamer aan haar vergrepen hebben toen zij enkele spullen op zijn appartement kwam ophalen. “Ze probeerde hem weg te duwen, maar hij was te sterk”, aldus de procureur.

“Ze gaf zich op een datingsite uit voor een negentienjarige. Alles wijst op een wraakactie” – meester Laura Van Renterghem

Volgens de verdediging was er wel degelijk sprake van een seksuele relatie. “Alles gebeurde met wederzijdse toestemming”, pleitte meester Laura Van Renterghem. “Bovendien had zij hem gezegd dat ze meerderjarig was. Ze gaf zich op een datingsite uit voor een negentienjarige. Alles wijst op een wraakactie. Toen ze mijn cliënt verdacht van seksueel contact met andere meisjes, is de nachtmerrie voor hem begonnen.”

Berichten

Meester Van Renterghem verwees naar berichten die het meisje na de feiten stuurde naar de Bruggeling met Palestijnse roots. “Wie mij bedriegt, maak ik kapot. Ik zorgde er eerder al voor dat twee mannen werden teruggestuurd naar Afghanistan. Drie andere mannen deed ik in de cel belanden”, klonk het onder meer. “Niet echt de taal van een getraumatiseerd meisje”, besloot meester Van Renterghem.

Gesloten karakter

Toch meent het parket dat er voldoende bewijzen zijn voor verkrachting. Het meisje eist als burgerlijke partij 7.500 euro schadevergoeding. “Zij heeft een gesloten karakter en is heel gemakkelijk manipuleerbaar”, pleitte meester Siska Lescrauwaet. De rechtbank doet uitspraak op 6 november. (AFr)

The post Bruggeling (33) ontkent dat hij meisje (15) uit instelling verkrachtte: “Ik dacht dat ze meerderjarig was” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kunla City Spa brengt wellness naar jouw thuis: “Onze producten zijn geschikt voor gevoelige huid”

Na hun webshop openen Robby (33) en Jens (34) uit Marke een fysieke winkel op de hoek van de Rijselsestraat en Kasteelstraat. “Met onze zelfontworpen producten willen we een brede doelmarkt bereiken. Mensen zijn vrij om die hier gratis te komen testen of kunnen sinds kort genieten van een behandeling.”
The post Kunla City Spa brengt wellness naar jouw

Lees meer »

Als een hogepriester van de liefde: Lenny Kravitz (60) betovert Rock Werchter met oeuvre vol erotiek

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien een overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Muzikaal kon het allemaal wat

Lees meer »

Waarom zijn de aardbeien dit jaar zo lekker, maar ook zo duur?

De aardbeien zijn fors duurder dan vorig jaar. Voor een bakje van vijfhonderd gram betaal je makkelijk vijf euro, terwijl dat vorig jaar slechts drie euro was. “Maar ze zijn ook lekkerder, en daar is een hele goeie reden voor”, zegt Gert Reijnders van de Linkertse Aardbeienautomaat in Linkhout bij Lummen.

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

KLASSEMENT EN UITSLAGEN TOUR. Campenaerts knap vijfde achter grote kanonnen, Evenepoel doet uitstekende zaak in klassement

Remco Evenepoel pakte z’n allereerste ritzege in de Tour de France. De wereldkampioen tijdrijden zette de snelste tijd neer in Gevrey-Chambertin. Ook Victor Campenaerts maakte indruk, ‘Vocsnor’ eindigde achter de grote kanonnen op een vijfde plek. Knap. In het algemeen klassement verkleinde Evenepoel z’n achterstand op Tadej Pogacar en breidde hij z’n bonus op Jonas Vingegaard uit.

Lees meer »

Keir Starmer officieel nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keir Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »