Wildplasser gestraft nadat hij bewakingsagent verwondde en wegvluchtte in Koksijde

Een 50-jarige Griek heeft een celstraf van 12 maanden met uitstel gekregen na geweld tegen een bewakingsagent. Die had hem betrapt op wildplassen. K.N. duwde de bewakingsagent fors weg en vluchtte weg met een auto, wat een verzwarende omstandigheid is.

De feiten gebeurden op 20 juni van dit jaar op de parking van de Carrefour in Koksijde. De 50-jarige K.N. was er aan het wildplassen in de struiken en dat had een bewakingsagent opgemerkt.

“De man stapte op K.N. af en had zijn gsm in de hand”, sprak de procureur. “K.N. was blijkbaar niet gediend met de reactie en gaf de bewakingsagent een duw waardoor die op zijn hoofd viel. Vervolgens greep hij de gsm uit zijn handen en vluchtte daarmee weg. Hij kon evenwel opgespoord en verhoord worden en was fel onder de indruk van de feiten en zijn verhoor. Hij wou naar eigen zeggen de gsm ook meteen teruggeven.”

Volgens zijn advocaat had K.N. ook niet de bedoeling geweld te plegen. “Hij werd betrapt bij het urineren, maar omdat die bewakingsagent zijn gsm op een vreemde manier vasthield dacht K.N. dat het iemand was die hem aan het filmen was. Daarop ontstond wat duw- en trekwerk en nam hij de gsm mee. Hij wou geenszins die man verwonden.”

De rechter vond dat het om een diefstal met geweld ging en legde K.N. 12 maanden cel met uitstel op. (JH)

The post Wildplasser gestraft nadat hij bewakingsagent verwondde en wegvluchtte in Koksijde is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Tot ge dood valt hé man!”: straffe Evenepoel, die zijn ‘kinderdroom’ vervult, vurig vooruit gestuwd in volgwagen

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de eerste tijdrit in deze Tour de France van 25,3 kilometer naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck, die

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »