Zonnige braderie lokt heel wat kooplustigen naar Waregem: “Veel nieuwe klanten ontmoet”

De Herfstshopping van Winkelen in Waregem – tijdens het Weekend van de Klant – en de verschillende marktjes en randanimatie lokten duizenden bezoekers naar het Waregemse stadscentrum. Ook bouwbeurs ‘Iedereen Bouwt’ van Unizo in de Expo bereikte haar doelpubliek.

De Waregemse handelaars en ondernemers pakten dit jaar opnieuw uit met een mooie en goedgevulde agenda tijdens de traditionele braderie. Alle zaken in Het Pand en in de centrumstraten voorzagen een extraatje voor de vele klanten. De uitbaters zijn tevreden met de opkomst.

“De braderie is natuurlijk niet meer te vergelijken met die van vroeger, maar dit weekend was het een groot succes. We hebben veel verkocht en heel wat nieuwe klanten ontmoet”, reageert de oudste van alle handelaars Frida Laconte.

Samen met haar dochter vormt ze de tandem achter Koffie Grymonprez in de Stormestraat. Frida vierde haar 65ste braderie. En dat op haar verjaardag, want zondag mocht ze maar liefst 85 kaarsjes uitblazen. Het interieur van de koffiewinkel werd voor de gelegenheid teruggekatapulteerd naar de jaren 60.

Naast kermisattracties en randanimatie stonden er nog enkele activiteiten op de agenda tijdens het koopjesweekend. Zo vind je nog de hele week het Fair Fashion Lab in de Stormestraat, De Kringloopwinkel opende iets verder een tijdelijke een pop-upwinkel. In de Stationsstraat kon je zaterdag in Stadscafé Den Hemel terecht voor de Ambachtsmarkt. Verschillende lokale ondernemers en hobbyisten stelden er hun producten en diensten voor.

Boerenmarkt

Op zondag werd het druk bij Dekeyzer keukens en interieur, waar de Boerenmarkt opnieuw plaatsvond. Tientallen hoeveproducenten, landbouwers, bakkers, traiteurs en horecamensen verwenden er de vele klanten met allerlei lekkers. Zondag werd er op de Markt ook een antiek- en rommelmarkt georganiseerd.

In de Expo kon je met bouw- of verbouwplannen terecht bij de 53 standhouders van Iedereen Bouwt, georganiseerd door Unizo Waregem. “Het was enorm gezellig, de deelnemende bedrijven reageren erg positief op de nieuwe look en feel”, vertelt voorzitter van de bouwbeurs Frederic Windels. “Het viel op dat er veel bezoekers bouwplannen hebben en bewust op zoek gingen naar bepaalde standhouders. We hebben ons doelpubliek dus zeker bereikt.”

Kunstwerk

Wie een bezoek aan een handelaar combineerde met de bouwbeurs maakte bovendien kans op een een waardebon van het gloednieuwe Hotel T of een kunstwerk van Denis De Gloire ter waarde van 1.800 euro. De winnaars worden binnenkort bekendgemaakt.

The post Zonnige braderie lokt heel wat kooplustigen naar Waregem: “Veel nieuwe klanten ontmoet” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Elektrische Audi wordt wellicht einde van autohistorisch tijdperk: parel van Belgische auto-industrie lijkt boeken écht toe te doen

Nu Audi overweegt om in Vorst vroeger dan 2027 te stoppen met de productie van de Audi Q8 e-tron, lijkt na zeven decennia het lot van de Brusselse autofabriek bezegeld. Groot geworden door de Kever en gedragen door de Volkswagen Golf, maar de elektrische Audi wordt wellicht het einde van een autohistorisch tijdperk. Dit is het verhaal achter de op-

Lees meer »

Met dank aan magische goal van wonderkind Yamal: Spanje klopt onmondig Frankrijk en is oververdiend de eerste EK-finalist

Het cynisme dan toch afgestraft. Niet Frankrijk, maar wel Spanje speelt oververdiend de finale van het EK voetbal. ‘La Furia’ deed dat zelfs door de top van de Mont Blanc te beklimmen, na de snelle opener van Kolo Muani op assist van de maskervrije Mbappé. Begin er dan maar eens aan, tegen de verdedigende Franse burcht. Maar kijk, een kwartier

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Weghorst klopt op de deur, maar Koeman houdt vast aan Depay: “Al moet hij wel opstaan”

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

André en Liliane zijn een gouden paar

Op 14 juni waren André Verspaille en Liliane Verschueren 50 jaar gehuwd. Dit gouden huwelijksjubileum werd onlangs gevierd.
The post André en Liliane zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse herder net op tijd gered uit snikhete auto nadat ze met poot op claxon duwt: reddende agent geeft haar nu een nieuwe thuis

Een tragisch dierenverhaal met een hartverwarmend einde. Het begint met twee honden en een kat in een bloedhete auto ergens buiten een hotel in de Amerikaanse stad Indianapolis. De dieren zitten al een hele tijd in de wagen, terwijl het buiten 32 graden is. Binnen loopt de temperatuur nog veel hoger op. De beestjes raken compleet oververhit en dreigen te

Lees meer »