Patiënten betaalden 100 euro voorschot bij tandarts: “Dit is niet legaal”

en tandarts mag geen voorschot aanrekenen aan klanten die een afspraak willen vastleggen. Dat heeft het RIZIV bevestigd aan het Verbond van Vlaamse Tandartsen. DentUrgent, een spoeddienst voor tandproblemen in Hamont-Achel en Gent, vraagt vandaag nog altijd “reserveringskosten” voor een afspraak.

Meer krantenkoppen in België

Club Brugge-supporter Janis De Zitter (23) ten grave gedragen: “Voor altijd ‘Onze Topper’”

Deze namiddag had het afscheid plaats van overleden Club Bruggesupporter Janis De Zitter. Honderden supporters van Club Brugge zorgden voor een blauw-zwarte erehaag. Janis kreeg een hartverwarmend en respectvol eerbetoon, gedragen door een warm applaus.
The post Club Brugge-supporter Janis De Zitter (23) ten grave gedragen: “Voor altijd ‘Onze Topper’” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het siert de Vlaamse regering dat ze de financiële kuisheid verder wil aanscherpen”

Bijna 275.000 euro. Dat is het brutobedrag dat de kersverse Vlaams minister-president Matthias Diependaele jaarlijks zal verdienen. Afhankelijk van zijn gezinssituatie gaat het om 10.000 tot 11.000 euro netto per maand. De drie viceminister-presidenten krijgen exact hetzelfde, de vijf vakministers een fractie minder. Omdat zij allemaal 10 tot 15 procent van hun brutoloon aan de partij doorstorten, zal hun nettoloon

Lees meer »

“Meer dan 20 Hezbollah-leden gedood tijdens luchtaanval op leider Nasrallah” – Ook dood van commandant Karaki bevestigd

Volgens het Israëlische leger zijn meer dan twintig Hezbollah-leden om het leven gekomen tijdens de luchtaanval waarbij leider Hassan Nasrallah gedood werd. Onder de slachtoffers zouden ook enkele van zijn naaste medewerkers zitten. Hezbollah bevestigde trouwens ook de dood van commandant Ali Karaki. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Legislatuur met liefst 20 wissels in Oostende

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 41 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Oostende, zetelen er vandaag nog 25 in de gemeenteraad.
The post Legislatuur met liefst 20 wissels

Lees meer »

Celstraffen met uitstel voor verslaafd koppel dat flakka gebruikte in leegstaand café Cheers: “We gebruiken om aan realiteit te ontsnappen”

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrugs flakka had gebruikt, is veroordeeld tot fikse celstraffen met uitstel. Zowel de 36-jarige S.W. en de 37-jarige W.D. kregen 18 maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete, ook met uitstel.
The post Celstraffen met

Lees meer »

KAA Gent test handpalmherkenning voor het eerst bij 200 supporters: “In ruim 99 procent van de gevallen vlot verlopen”

Voetbalclub KAA Gent heeft voor het eerst handpalmcontroles uitgevoerd om supporters toegang tot het stadion te geven. Dat gebeurde gisteren bij zo’n 200 supporters tijdens de wedstrijd KAA Gent – OH Leuven. Het is een proefproject waarbij de supporters hun handpalm scannen via infraroodstralen. Die scan wordt gekoppeld aan hun abonnement. De rest van het seizoen moeten ze dan enkel

Lees meer »

Fanclub de Pogiboys laten stickers maken van wereldkampioen Tadej Pogacar: “In de Ronde van Lombardije zien we hem voor het eerst in de regenboogtrui”

Tadej Pogacar won zondag na de Tour en de Giro op verbluffende wijze het WK en dus zijn het magnifieke tijden voor zijn fanclub de Pogiboys in sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik. Daarom zullen ze stickers van de kersverse wereldkampioen laten maken. En er zijn nog andere plannen.
The post Fanclub de Pogiboys laten stickers maken

Lees meer »

Wout Meese is de talentrijke tweede doelman van Royal Knokke FC (1e nationale): “Geduld, maar soms kriebelt het”

Een enorme massa was komen opdagen voor het duel tussen middenmoter Knokke en medeleider Hasselt. De puntendeling is een opsteker van formaat voor lokale coach Jannes Tant, die opnieuw kon rekenen op de herstelde kapitein Ruben Vanraefelghem maar nog steeds de gekwetste Lucas Prudhomme mist. Nieuwkomer Stan Braem mocht debuteren in de spits.
The post Wout Meese is de

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet geland in Eindhoven met 30-tal andere Belgen

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn geland in Nederland. Ze konden vandaag terug naar huis vertrekken vanuit Beiroet nadat ze er werden aangevallen in de nacht van woensdag op donderdag. Het duo zat aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanaf Vliegbasis Eindhoven richting Libanon vertrok, om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren.

Lees meer »