LIVE GENK-WESTERLO. Paintsil schiet tienkoppig Genk meteen naar 3-1! Boeken dicht voor Westerlo?

Na de midweekwedstrijd bij Club Brugge krijgt Racing Genk in de eigen Cegeka Arena laagvlieger Westerlo over de vloer. Houden de Limburgers de drie punten thuis? Bij de rust staan de bordjes alvast in evenwicht.

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Bijna 200.000 kinderen in Gaza al gevaccineerd tegen polio – 5 doden bij Israëlische aanval op Westelijke Jordaanoever

De eerste fase van een grootschalige vaccinatiecampagne tegen polio in Gaza is succesvol afgerond, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In die eerste fase hebben bijna 200.000 kinderen in het midden van het Palestijnse gebied hun eerste dosis gekregen.. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne doet nieuwe poging om wereldrecord te verbreken

Ultrasporter Matthieu Bonne onderneemt donderdag een nieuwe poging om het wereldrecord te verbreken op de 6 Days Run in Hongarije. Een eerste poging in Merelbeke enkele maanden geleden mislukte. Bonne moet op de 6 Days Run meer dan 1.038 kilometer lopen om het wereldrecord te verbreken.
The post Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Wat is de Philadelphi-corridor en waarom wil de Israëlische premier Netanyahu die koste wat kost in handen houden?

De Israëlische premier Netanyahu wil van geen wijken weten: Israël heeft de Philadelphi-corridor in handen en zal die controle behouden. De discussie over het zeggenschap over het grensgebied gooit roet in het eten van de onderhandelingen tussen Israël en Hamas. Binnen en buiten Israël krijgt het stugge standpunt van Netanyahu kritiek. Waarom is die corridor zo belangrijk voor hem?

Lees meer »

Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar we houden er nog niet meteen mee op”

Katleen Verhoest (58) en Patrick Caenepeel (69) zijn eigenaars en uitbaters van restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ in Houthulst. Hoewel hun zaak nu te koop staat, zijn ze absoluut nog niet van plan om in de eerste jaren te stoppen.
The post Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar

Lees meer »