G-Voetbal Kortrijk Teens speelt eerste match van het seizoen: gouverneur Carl Decaluwé geeft de aftrap

G-Voetbal Kortrijk Teens opent het seizoen tegen Club Brugge KV.

Vandaag om 10 uur werd in Sportcampus Lange Munte de aftrap gegeven door Carl Decaluwé, gouverneur van West-Vlaanderen. “Het is een faire ploeg. Er zullen een paar mooie ballen gespeeld worden. Ze hebben goede spelers, een topteam, een sterke organisatie en tal van trainers. We gaan ervan genieten”, zegt bestuurder en trainer Dave Vanhoutte.

Decaluwé, die zelf in een ver verleden nog heeft gevoetbald, uitte zijn steun om meer te doen voor de G-sport. “We zijn aan het zoeken naar infrastructuur en een complex voor de G-sport, die doelgroep verdient dat zeker, maar het gaat natuurlijk altijd over centen. Met 100.000 euro kom je er niet. Dat is dus een heel zware opgave. Als we kijken naar voorbeelden in Nederland gaat het al gauw over 15 miljoen euro en meer.”

The post G-Voetbal Kortrijk Teens speelt eerste match van het seizoen: gouverneur Carl Decaluwé geeft de aftrap is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Helft vastgestelde inbreuken op bouwplaatsen gelinkt aan risico op vallen van hoogte

Ongeveer de helft van de inbreuken op bouwplaatsen die tijdens een grootschalige actie van de arbeidsinspectie werden vastgesteld, heeft betrekking op het risico op vallen van hoogte. Dat meldt de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg maandag. Vallen van hoogte is de voornaamste oorzaak van de meest ernstige arbeidsongevallen, namelijk dodelijke ongevallen en ongevallen met een blijvend letsel tot

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »