Katholiek Onderwijs vraagt opnieuw oplossing voor busvervoer in buitengewoon onderwijs

Nog steeds zijn er leerlingen in het buitengewoon onderwijs die langer dan anderhalf uur op de bus naar of van school zitten. Dat stelt Katholiek Onderwijs zondag in een persbericht aan de kaak. Een eigen bevraging bij 135 scholen uit het eigen net, leerde dat zes op de tien scholen in het bijzonder onderwijs een maand na de start van het schooljaar nog dagelijks kopzorgen hebben over het leerlingenvervoer.

Meer krantenkoppen in België

Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

KIJK – Jonge bever gespot aan het Minnewater in Brugge

Er is een bever gespot aan het Minnewater in Brugge. Stijn Verstraete bemerkte het dier en maakte er een filmpje van. Een unicum? Volgens Kris Decleer van Natuurpunt breidt de beverpopulatie zich uit in Vlaanderen.
The post KIJK – Jonge bever gespot aan het Minnewater in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ergste noodweer lijkt voorbij, maar schade op sommige plaatsen aanzienlijk – Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Mechelen

Een zware regen- en onweerszone is vanmiddag en vanavond van zuidwest naar noordoost over ons land getrokken. Het onweer ging gepaard met hevige neerslag, hagel en zware rukwinden. De schade is aanzienlijk. In Kapelle-op-den-Bos werd een jeugdkamp geëvacueerd, in Lippelo bij Puurs-Sint-Amands brandde een boerderij uit na een vermoedelijke blikseminslag en in Mechelen werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Volg alle

Lees meer »

Na 41 jaar laat Veerle kranten- en strandwinkel Karikol over aan Liesbet: “Meer dan ‘boeksjes’ verkopen”

Liesbet Benault (45) is het nieuwe gezicht van Karikol op de Leopold I-Esplanade in De Panne. Na 41 jaar richt Veerle Conings (65) haar pijlen op nieuwe toekomstperspectieven en geeft ze de fakkel van haar levenswerk door aan haar gemotiveerde opvolgster.
The post Na 41 jaar laat Veerle kranten- en strandwinkel Karikol over aan Liesbet: “Meer dan ‘boeksjes’ verkopen”

Lees meer »

Kunst van Lisa-Marie wordt champagne

De schilderijen van kunstenaar Lisa-Marie Billiet – Krak van Ruiselede – krijgen steeds meer bijval. Nu heeft Kiwanis Zaventem Airport beslist een tafereel met leeuwen genaamd ‘In your Eyes’ te gebruiken als etiket voor champagne van het Franse huis Michel Littière.
The post Kunst van Lisa-Marie wordt champagne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Dirk De fauw: “De vzw Groen blokkeert de economische ontwikkeling van de Brugse regio”

Burgemeester van Brugge en ondervoorzitter van de Port of Antwerp-Bruges, Dirk De fauw, is niet te spreken de bezwaren die door de vzw Groen geformuleerd worden over de geplande nieuwe zeesluis in Zeebrugge. De milieuvereniging en de actiegroep Zeebrugge Onder Druk hebben bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor de aanleg van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Zij zijn niet tegen

Lees meer »

Sven Ornelis over protesten tegen toeristen in ‘zijn’ Barcelona: “Mijn buren nemen het me niet kwalijk dat ik nog mensen naar de stad lok”

Uitgejouwd en natgespoten. De Barcelonezen kwamen zaterdag met zijn duizenden op straat om te protesteren tegen massatoerisme. En dat bleef niet alleen bij slogans scanderen. Radiomaker Sven Ornelis heeft al meer dan tien jaar een appartement in de Spaanse stad. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan.”

Lees meer »

Jan Jambon (N-VA) pleit voor confederale omslag in 11 julitoespraak: “Zelfbestuur is de beste kuur”

"Een confederale omslag waarbij zoveel mogelijk bevoegdheden naar de deelstaten komen." Daar hamert ontslagnemend Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op in zijn speech aan de vooravond van de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. Volgens hem kan de volgende federale regering daarbij mogelijkheden bieden, al vermoedt hij ook dat we nu "stevige dagen en weken met forse tegenwind" ingaan.

Lees meer »

Vakantie Voor Iedereen trakteert 24 kansarme gezinnen op dagje Bellewaerde: “Helpt om onze zorgen even te vergeten”

Bellewaerde verwelkomde op dinsdag 24 kansarme gezinnen die dankzij het fonds ‘Vakantie Voor Iedereen’ en zijn ‘Fonzies’ een zorgeloze all-in daguitstap konden beleven. “Het gaat om gezinnen met kinderen die zich al jaren geen daguitstap kunnen veroorloven”, zegt coördinator Kristien Verhaeghe van het fonds ‘Vakantie Voor Iedereen’.
The post Vakantie Voor Iedereen trakteert 24 kansarme gezinnen op dagje Bellewaerde:

Lees meer »

Budget van 320 miljoen en grootste wereldsterren te gast: dit weekend vindt ‘huwelijk van de eeuw’ plaats

Na vier maanden pre-huwelijk, duurbetaalde optredens van Rihanna en Justin Bieber en een sterrenparade uit Bollywood én Hollywood is het dit weekend in India tijd voor het échte feest. Miljardairskinderen Anant Ambani (29) en Radhika Merchant (29) vieren vanaf vrijdag het einde van wat nu al ‘het huwelijk van de eeuw’ genoemd wordt. Ze tellen er meer dan 300 miljoen

Lees meer »