Passchendaele Museum krijgt elk jaar 100.000 euro subsidie extra

Het Passchendaele Museum krijgt de volgende vijf jaar van de Vlaamse regering elk jaar ????71.000 euro ondersteuning. Minister van Cultuur, Jan Jambon, gaf groen licht voor de beleids- en investeringsplannen voor 2024-2028.

Begin dit jaar diende het Passchendaele Museum bij de Vlaamse Regering een nieuw beleidsplan in voor de komende vijf jaar. Het werd door de beoordelingscommissie als voldoende kwalitatief en sterk financieel onderbouwd beoordeeld. De Vlaamse Regering besliste vrijdag om het museum de komende vijf jaar jaarlijks 271.000 euro toe te kennen. Dat is zo’n 100.000 euro meer dan de subsidie die het museum tot dit jaar ontving.

“We werkten met het team en de raad van bestuur een sterk dossier uit dat duidelijk door de Vlaamse Regering geapprecieerd wordt. De komende jaren zetten wij verder in op onze werking. Dankzij deze middelen kunnen we ook een extra inspanning leveren op het vlak van digitalisering en wetenschappelijk onderzoek. We zijn de Vlaamse Overheid dan ook zeer dankbaar voor het vertrouwen dat zij in onze werking stelt. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee nog meer kunnen doen voor de uitstraling van het Passchendaele Museum en voor het bevorderen van de herinneringseducatie”, aldus voorzitter en schepen Joachim Jonckheere.

In het beleidsplan is ook een stuk vernieuwing van het museum voorzien. Een eerste fase is voor komende winter gepland. Die zal uitgevoerd worden met de steun van de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer. Ook de volgende fase zit reeds in de planning. “We zijn bijzonder gelukkig met de waardering van het museum! Dat blijkt trouwens ook uit de bezoekersaantallen. Voor Zonnebeke is het museum een belangrijke troef en een hefboom voor alle andere toeristisch waardevolle aspecten van onze gemeente”, aldus de gelukkige voorzitter.

The post Passchendaele Museum krijgt elk jaar 100.000 euro subsidie extra is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

Eperon d’Or verrast met expo over nieuw schoendesign

Tijdens de zomervakantie en tot en met Open Monumentendag op 8 september pakt het Izegemse museum Eperon d’Or uit met een tijdelijke expo. “We verrassen de bezoekers met een tentoonstelling over nieuw design van studenten uit Vlaamse schoenopleidingen”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.
The post Eperon d’Or verrast met expo over nieuw schoendesign appeared first on KW.be.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Opgepast voor fraude door kaartophalers: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »