“Nog steeds zijn leerlingen langer dan 1,5 uur onderweg naar school”: katholiek onderwijs vraagt oplossing voor busvervoer buitengewoon onderwijs

“Een maand na de start van het schooljaar zitten nog steeds leerlingen langer dan anderhalf uur per rit op de bus naar of van hun buitengewone school”, zo hekelt Katholiek Onderwijs Vlaanderen in een persbericht. De Vlaamse regering wordt met aandrang gevraagd een oplossing te vinden.

Meer krantenkoppen in België

Man achter aanslagen 11 september wil schuld bekennen in ruil voor levenslange celstraf: waarom zweeg hij 20 jaar?

Khalid Sheikh Mohammed, het brein achter de aanslagen van 11 september 2001, heeft beslist om schuld te bekennen. Waarom doet hij dat nu pas, meer dan twintig jaar na datum? Zal hij het beruchte gevangenenkamp Guantánamo Bay, waar hij nog steeds opgesloten zit, ooit mogen verlaten? “Tijdens de ontelbare folteringen heeft hij gelijk wat bekend”, zeggen zijn advocaten.

Lees meer »

Radicale Britse moslimprediker Anjem Choudary veroordeeld tot levenslang

In het Verenigd Koninkrijk is de radicale moslimprediker Anjem Choudary dinsdag veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens het leiden van een verboden “terreurorganisatie”, die betrokken zou zijn geweest bij verschillende dodelijke aanvallen de voorbije jaren. Hij moet daarvan zeker 28 jaar uitzitten, oordeelde de rechtbank in Londen.

Lees meer »

Mysterie rond laatste vlammendragers opgelost, hevige regenval is domper: dit was de openingsceremonie

Parijs 2024 is nu écht van start gegaan. De openingsceremonie van de Olympische Spelen kreeg bakken regen te verwerken en duurde láng. Maar in het slot werden de geduldigen toch beloond met een straf (weder)optreden van Céline Dion. Én ze ontdekten ook welke sporters de olympische vlam mochten aansteken: Marie-José Perec en Teddy Riner en dus niét de mysterieuze ‘Zorro’.

Lees meer »

Half Ton Classics meert voor vijfde keer in Nieuwpoort aan

Van 5 tot 9 augustus komt de Half Ton Classics klasse voor de vijfde keer terug naar de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort. De vijfdaagse is een onofficieel Europees kampioenschap. De zeilwedstrijden trekken deelnemers aan uit 7 tot 8 Europese landen, het event wordt jaarlijks in een andere zeilershotspot gehouden.
The post Half Ton Classics meert voor vijfde keer in

Lees meer »