Theatercafé brengt een lach en een traan in Bar Provisoir

Een avondje toneel aan de comptoir van Bar Provisoir in Torhout. Op woensdag 4 oktober om 20 uur wordt de foyer van het cultuurcentrum de Brouckere omgetoverd tot een heus theatercafé. Vier acteurs en twee muzikanten brengen de voorstelling Guido, een stuk met een lach en een traan. Maar toch vooral met een lach.

Narcist in hoofdrol

Centraal in de opvoering staan Dieter Van Iseghem en Lore Vanbesien, in het echt een koppel en dit keer ook op scène een paar. Ze wonen in Lichtervelde, maar Lore is oorspronkelijk afkomstig uit Torhout.

Dieter speelt de gerant van de plaatselijke kantine, Funny Vandevelde. Die is op z’n zachtst gezegd een tikkeltje zelfingenomen. Of juister verwoord: een regelrechte narcist. Zijn vrouw Paloma mag wel iets zeggen, maar liefst alleen als hij daar de toestemming voor geeft.

Funny is in zijn nopjes, want hij heeft een optreden kunnen regelen door de bekende artiest Guido, de zanger met een stem als een nachtegaal. Guido zal zich laten begeleiden door het orkestje De Drie Broers, met de muzikanten Jan Denolf uit Torhout en Ivan Lagae uit Lichtervelde. Normaal gezien musiceert ook Dieter met hen mee, maar dit keer heeft hij het te druk met de narcist uit te hangen. Acteren ook in het stuk: Judith Bruneel uit Lichtervelde en Sofie Sinnaeve uit Aartrijke.

Acteren en ook zingen

Guido is geschreven door Ruben Bruneel uit Brugge, die de regie voor zijn rekening neemt. De voorstelling duurt zo’n 75 minuten, zonder pauze. De vier acteurs zingen ook en het publiek zal al eens een liedje mogen meekwelen. Het onderliggende thema mag dan schrijnend zijn – narcisten zijn geen aangename mensen – de sfeer in het café zit er bij momenten goed in.

De tickets kosten 12 euro en zijn te koop via het cultuurcentrum de Brouckere, www.ccdebrouckere.be Info: Lore Vanbesien, 0478 83 09 02, [email protected].

The post Theatercafé brengt een lach en een traan in Bar Provisoir is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waarom zijn cryptomunten zo populair? “Ze zijn soms aantrekkelijk, maar ook weinig betrouwbaar”

Wie wil investeren in cryptomunten moet bereid zijn om dat bedrag mogelijk volledig kwijt te spelen. Dat zegt financieel expert Chris Sugira in een nieuwe podcastaflevering van ‘Money Time’. Bitcoin was de allereerste cryptomunt ter wereld, maar er bestaan intussen duizenden soorten virtuele munten. Sugira legt uit waar je best op kunt letten als je een investering zou overwegen.

Lees meer »

Smartphoneverbod in heel Franstalig onderwijs: maatregel strenger dan verwacht

De regering van de Franse Gemeenschap heeft woensdag beslist om het “recreatief” gebruik van smartphones en andere toestellen die verbonden zijn met het internet op school te verbieden. De maatregel gaat in vanaf het volgende schooljaar en zal gelden voor zowel het basisonderwijs als het secundair onderwijs. De nieuwe regering gaat daarmee verder dan eerder aangekondigd was.

Lees meer »

Na nieuwe glansprestatie bij Arsenal: wanneer zien we déze Trossard bij de Rode Duivels? “Hij moet eens bepalend kunnen zijn”

Leandro Trossard (29) was gisterenavond met een knappe assist nog maar eens bepalend voor Arsenal. En dat op het grootste toneel, in de Champions League, tegen een topploeg als PSG. Maar waarom hebben we die Trossard nog niet bij de Rode Duivels gezien? “Hij moet een keer belangrijk kunnen zijn”, denken onze analisten Marc Degryse en Toby Alderweireld.

Lees meer »

“Hij is een toffe kameraad, maar meer niet”: eerste friendzone lijkt een feit in ‘Blind getrouwd’

Ze gingen vliegend van start, maar ondertussen beseffen Simen en Larissa dat het werken wordt voor een geslaagd huwelijk in ‘Blind getrouwd’. Op huwelijksreis lijkt de friendzone dichterbij dan een amoureus happy end. “Er is geen chemie”, aldus Larissa over haar ‘toffe kameraad’. Simen wacht ondertussen af. De voorzichtiger gestarte Thomas en Karlien lijken dan weer de omgekeerde beweging te

Lees meer »

Vooruit Kortrijk wil komende 12 jaar maar liefst 108 miljoen euro investeren in zorg

Om de vergrijzing en forse groei van de stad de baas te kunnen, stelt Vooruit Kortrijk een ZorgInvesteringsPlan voor. Concreet zou er tegen 2036 108 miljoen euro geïnvesteerd worden in onder andere de renovatie van verschillende woonzorgcentra en het uitbreiden van het aanbod van Zorg Kortrijk. “We maken er ons niet vanaf met vage beloftes maar werkten een onderbouwd, concreet

Lees meer »

KLAAR: Eenzaamheid

Wat is eenzaamheid? Hoe gaan jongeren om met gevoelens van eenzaamheid? En hoe kan je je ertegen wapenen? In deze KLAAR gaat Anaïs Dockx in gesprek met experten en jongeren over eenzaamheid en verbondenheid. Het resultaat? 5 heldere video’s op maat van leerlingen, onmiddellijk inzetbaar in de klas.

Lees meer »

Danny zet deuren van e-Pipe Harelbeke open

In het kader van de Voka Open Bedrijvendag kan je op zondag 6 oktober van 10 tot 17 uur een bezoek brengen aan e-Pipe Benelux. Het bedrijf van Danny Ongenae bestaat 15 jaar en is een toonaangevend op het vlak van leidingrenovatie.
The post Danny zet deuren van e-Pipe Harelbeke open appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-leraar verdacht van zedenfeiten 20 jaar geleden: man werd nog genomineerd tot ‘Leraar van het Jaar’

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar een voormalige leraar van vrije basisschool De Parel in Lichtaart (Kasterlee). De 61-jarige man uit Vorselaar zou ruim twintig jaar geleden de seksuele integriteit van een aantal leerlingen hebben aangetast. “Enkele oud-leerlingen hebben hierover verklaringen afgelegd”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder bij het parket in Antwerpen.

Lees meer »

Paus start procedure voor zaligverklaring van koning Boudewijn, maar hoe waarschijnlijk is dat? “Ik geloof niet dat het volk hierop zit te wachten”

De grootste surprise van zijn vierdaagse bezoek aan België hield paus Franciscus voor op het einde: tijdens zijn massamis in een volgepakt Koning Boudewijnstadion kondigde de kerkvorst aan dat hij de procedure voor de zaligverklaring van wijlen koning Boudewijn gaat starten. Daarmee verraste hij vriend en vijand. “Of het zover komt? Dat hangt niet af van een mirakel, maar van

Lees meer »