Woonzorgcentrum Blijvelde organiseert job-take-over: “Respect doen groeien”

Vzw Blijvelde is veel meer dan zomaar een woonzorgcentrum. De organisatie is een vertrouwde partner in de zorg en ondersteuning van alle mogelijke gebruikers. Het totaalpakket aan diverse woon- en zorgvormen biedt een antwoord op alle noden van de doelgroepen: de buurt, senioren, personen met behoefte aan zorg of ondersteuning, onder het motto ‘met respect voor jou’.

“Om uiting te geven aan onze missie en visie, zijn er in ons woonzorgcentrum verschillende werkgroepen aan de slag”, aldus Isabelle Dejaegher, die eindverantwoordelijke is van het centrum voor dagverzorging. “De werkgroep kernwaarden wil het jaar 2023 afsluiten met een heel origineel project, met name een job-take-over. Dit project loopt nog tot en met vrijdag 15 december. Alle collega’s kregen de kans om een top drie samen te stellen waarin ze voor één dag de job van een collega overnemen of ermee samenwerken. Zo kan een verpleger een dagje als technisch medewerker aan de slag, komt een onthaalmedewerker in de poetsdienst terecht, neemt een zorgkundige een dag de stoel in van de algemeen directeur. Op die manier kan het respect voor elkaar, op de werkvloer, enkel maar groeien. Het enthousiasme is heel groot.”

Respect

“Algemeen directeur Gerdy Desmedt en campusdirecteur Petra Beuckelaere zetten volop hun schouders onder dit project. Burgemeester Karolien Damman en schepen van Sociale Zaken Christine Logghe boden zelf aan om mee te gaan in deze job-take-over. Er gebeurde al heel veel wetenschappelijk onderzoek naar de kwaliteit van leven op de werkvloer. Met respect behandeld worden, is belangrijker dan erkenning of waardering krijgen. Het zorgt voor een beter gevoel van welzijn. Succes voor respect zit in wisselwerking. We zijn er stellig van overtuigd dat het opzet van deze job-take-over ongetwijfeld zal bijdragen tot het vergroten van respect op onze werkvloer”, aldus Isabelle Dejaegher, die tevens trekker is van de werkgroep kernwaarden in woonzorgcentrum Blijvelde.

Wie nader kennis wil maken met campus Blijvelde kan dat op zaterdag 14 oktober van 13 tot 17 uur .

The post Woonzorgcentrum Blijvelde organiseert job-take-over: “Respect doen groeien” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest

De kieslijst van Vlaams Belang Zedelgem is bijna volledig, kondigde de partij tijdens haar tuinfeest aan. De 27 vertrouwde en nieuwe kandidaten willen de straat op en luisteren naar wat anders kan. Op 13 oktober verwacht Vlaams Belang een zetelwinst, voor meer inspraak voor de Zedelgemnaar.
The post Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest appeared first

Lees meer »

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

“Ik had het toen al moeilijk met mijn geaardheid”: Jitske Van de Veire en vader Peter in tranen tijdens gesprek over scheiding

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »