Proefproject voor drijvend zonnepanelenpark op de Put in Nieuwkapelle loopt vertraging op

Het proefproject voor een drijvend zonnepanelenpark op de Put in Nieuwkapelle, bij Diksmuide, loopt vertraging op. Er is nog geen externe partner gevonden om het project te realiseren. Dat laat De Watergroep weten.

De Watergroep kreeg begin vorig jaar groen licht om een drijvend zonnepanelenpark van 2 hectare te bouwen op de Put van Nieuwkapelle. Op de oevers van deze grote vijver staan al enkele windmolens van Beauvent. Maar nu zou ook de helft van de vijver bedekt worden met zonnepanelen.

“Het gaat om een grote constructie, die in het midden van de vijver zal drijven”, klonk het toen bij schepen van Energie, Marc Deprez (Idee Diksmuide). “We vinden het als stad belangrijk om in alternatieve energie te voorzien, zeker naar de toekomst toe. Met die drijvende zonnepanelen kunnen we energie opwekken voor 530 gezinnen. Alle randen van de vijver blijven wel volledig vrij. Zo kunnen vissers en andere recreanten de vijver nog gebruiken.”

Externe partner

Het was de bedoeling dat de zonnepanelen er eind dit jaar zouden liggen, maar het project loopt vertraging op. “De plannen om de drijvende zonnepanelen te plaatsen zijn er nog altijd, maar we zijn nog altijd op zoek naar een externe partner voor de realisatie”, laat De Watergroep weten. “Daardoor is er wat vertraging in het project en in samenspraak met Stad Diksmuide zullen we dat verder opnemen. De realisatie, die dit najaar gepland stond, is dus niet meer mogelijk.”

Ook schepen Marc Deprez bevestigt dat het project vertraging oploopt. “Het dossier voor de drijvende zonnepanelen op de Put van Nieuwkapelle staat momenteel ‘on hold’. De Watergroep had een firma onder de arm genomen voor de uitvoering en het runnen, maar een andere firma vecht nu de gunning aan.” (DM)

The post Proefproject voor drijvend zonnepanelenpark op de Put in Nieuwkapelle loopt vertraging op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

Krijgt Gella eindelijk een opvolger? Dit zijn de (medaille)kansen van de West-Vlaamse Olympiërs

19 september 2000 in Sydney: judobrons voor Gella Vandecaveye, amper twee maanden nadat ze de kruisbanden van haar rechterknie scheurde. Vierentwintig jaar later is Vandecaveye – hockeyer Arthur De Sloover behaalde in Tokio goud met de Red Lions – nog altijd de laatste West-Vlaamse individuele medaillewinnares op de Olympische Spelen. Komt daar tussen zaterdag 27 juli en zondag 11 augustus

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge stuurt ziekenhuismateriaal naar het front in Oekraïne

Donderdagochtend heeft een team van het Brugse AZ Sint-Lucas in haar depot in de Legeweg in Oostkamp overtollig maar nog bruikbaar ziekenhuismateriaal in een vrachtwagen geladen, met bestemming Oekraïne. Het initiatief komt van twee Oekraïense verpleegkundigen die in het Brugse ziekenhuis werken. De brancards en het orthopedisch materiaal worden volgende week naar het front gestuurd.
The post AZ Sint-Lucas

Lees meer »

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »